Prince – Het MTV interview

Prince - Interview MTV 1985 (mtv.com)

Prince And The Revolution - Around The World In A Day (zavvi.nl)

Dit artikel hoort bij het verhaal Prince maakt psychedelische funk op Around The World In A Day.

Zoals te lezen is in bovenstaand artikel, nam Prince op 27 oktober 1985 zijn allereerste video interview op, dat later in het jaar (om precies te zijn op 13 november 1985) via MTV zou worden uitgezonden. Voorafgaand aan het interview hadden Prince And The Revolution een mini-concert gegeven voor opnamen van de America video.

Voor het interview werd een aantal mensen uit het publiek geselecteerd die Prince zouden vergezellen tijdens het interview. Plaats van actie was het podium waar Prince And The Revolution even daarvoor een zinderend optreden hadden gegeven. De vragen, die door zijn manager Steve Fargnoli werden gesteld, waren aangeleverd door de MTV News Desk.

De vraag is of Prince er goed aan heeft gedaan dit interview uit te zenden. Wat vind jij? Laat een reactie achter onder de video!

2 reacties

  • Victor Poederbach op 22-06-2020 om 13:50
  • Reageer

  Als Prince-fan zie ik dit graag, maar kan me voorstellen dat de vorm voor anderen vreemd kan overkomen.
  Het zijn wat mij betreft geen gladde antwoorden en geen gepolijst beeld., maar je hoort de interviewer niet – het is dus niet
  een traditioneel interview, een 1-op-1 gesprek, maar meer een soort van presentatie. Juist door de stiltes is dat dan apart.

  1. Hoi Victor, de vorm komt zeker vreemd over, maar ik heb persoonlijk toch ook wel moeite met de soms tenenkrommende presentatie. Dank voor je reactie!

Complimenten/opmerkingen? Graag!