Over

Erwin Barendregt

Op 14 maart 2016 ben ik 50 geworden.

Voor mij was dat aanleiding te schrijven over mijn favoriete muziek in de afgelopen 50 jaar. Ik heb mijn top 50 albums via Facebook gedeeld, aangevuld met (achtergrond) informatie en persoonlijke anekdotes.

De vele/leuke/enthousiaste reacties daarop en mijn eigen plezier erin hebben me doen besluiten dit vaker te gaan doen; sterker nog: ik denk erover om (in de verre toekomst) een boek te gaan uitbrengen over de rol die muziek in mijn leven speelde en nog steeds speelt. Wellicht wordt het een verzameling van mijn blogverhalen; de toekomst zal het leren.

Toen op 21 april 2016 Prince overleed en mijn anekdotes werden uitgebreid met Prince verhalen, werd het aantal stukken al snel (te) veel en werd duidelijk dat Facebook (voor mij) niet de ultieme manier om mijn verhalen openbaar te maken (nog los van het feit dat er ook velen zijn die geen Facebook hebben/gebruiken). Op aanraden van Zühâl ben ik dit blog gestart. Hier zullen mijn stukjes worden gepubliceerd.

Elk verhaal, elke herinnering, recensie, enz. zal in ieder geval de persoonlijke invalshoek bevatten. Ik hoop dat er een aantal mensen zijn die dit leuk vinden!

In de loop van de tijd zal zich wel een ritme gaan vormen, waarbinnen publicatie zal gaan plaatsvinden.

Voor nu: bedankt voor de aandacht en veel leesplezier en/of ergernis toegewenst. Immers, op Prince na `;-), is muzieksmaak subjectief.

Erwin Barendregt

 

Tijdlijn

Voor de geïnteresseerden, onderstaand mijn tijdlijn vanaf 1966 tot en met mijn 50e verjaardag. Welke (destijds nieuwe) muziek draaide (of hoorde) ik in het betreffende jaar? Veel muziek pas later ontdekt…

Tijdlijn Erwin 1966-2016 (apoplife.nl)

Tijdlijn Erwin 1966-2016