Prince geeft richting en instructies op Originals

Vandaag, 7 juni 2019, verscheen de postume Prince uitgave Originals via Tidal. Pas over twee weken komt de fysieke uitgave beschikbaar. Nu al een recensie!

Solange – When I Get Home

Eindelijk is het nieuwe Solange album uitgebracht: When I Get Home. Wederom een indrukwekkende prestatie. Een recensie.

David Bowie – Serious Moonlight (live ’83)

Alweer een fantastische David Bowie uitgave. De Serious Moonlight Tour, waardoor Bowie een wereldster werd. Eindelijk verkrijgbaar in audio formaat!

LCD Soundsystem – Electric Lady Sessions

Vandaag verscheen het nieuwste album van LCD Soundsystem: Electric Lady Sessions. Een live album met drie covers. Is het (alweer) zo goed? Een recensie.

Cat Power – Wanderer

Cat Power heeft een nieuw album gemaakt. Alweer fantastisch! Het verhaal van Wanderer.

Prince – Piano & A Microphone 1983

De eerste zelfstandige uitgave na het overlijden van Prince. Zijn nalatenschap komt met Piano & A Microphone 1983, waarvan de opnamen al geruime tijd beschikbaar onder verzamelaars. Goed idee?

David Bowie – Welcome To The Blackout (Live London ’78)

Eindelijk een ‘echt’ document van de fameuze Isolar 2 tour uit 1978. Bowie tourt met Low en “Heroes”, het beste uit zijn oeuvre. Essentiële uitgave!

Altın Gün – On

Altın Gün. Een Amsterdamse band die Turkse psychedelische folk rock speelt. Het klinkt als een klok en is echt funky. Het debuutalbum On is een aanrader!

My Name Is Prince Tentoonstelling

My Name Is Prince: The official exhibition is in Amsterdam. Na successen in Londen nu ook grote successen in Amsterdam? Een recensie.

Kamasi Washington – Harmony Of Difference

Na het epische overrompelende debuut The Epic van 2 jaar geleden is Kamasi Washington de jazz-man die in de gaten moet worden gehouden. Is dat na het verschijnen van Harmony Of Difference nog steeds zo?

Neil Young – Hitchhiker

In 1976 nam Neil Young 10 nummers op in één sessie. Hij bracht het niet uit, tot vandaag: Hitchhiker wordt uitgebracht. Een recensie.

LCD Soundsystem – American Dream

LCD Soundsystem was mijn favoriete band in het begin van de 21e eeuw. Na 7 jaar verschijnt er weer nieuw materiaal. Is de reünie wel een goed idee?

David Bowie – Cracked Actor

David Bowie’s 1974 tour uitgebracht in een prachtig document. Gezien de staat van Bowie in deze periode van zijn carrière is het ongelooflijk dat hij überhaupt kon staan, laat staan dergelijke fantastische concerten geven.

Arcade Fire – Everything Now

Vandaag kwam dan eindelijk het vijfde Arcade Fire album uit. Hoe houdt het zich ten opzichte van eerdere Arcade Fire albums? Een recensie.

Prince & The Revolution – Purple Rain Deluxe Expanded

De deluxe expanded versie van Purple Rain. Voor het eerst sinds tijden weer echt gespannen voor een Prince release. Terecht?