Sufjan Stevens maakt het prachtige, ingetogen en ontroerende Carrie & Lowell

In 2015 bracht Sufjan Stevens het prachtige, ontroerende en intieme Carrie & Lowell uit, een nietsontziend portret van het overlijden van Carrie en de reactie daarop. Indrukwekkend!

Van Halen’s derde album rockt: Women And Children First

Het derde Van Halen album bewees dat de band meer was dan de som van zijn delen. Een indrukwekkend werkstuk van een band die de eerste scheurtjes helaas al vertoonde.

Prince 1995 Ultimate Live Experience in Nederland (door gastauteur Edward)

Persoonlijke herinneringen aan de 4 ‘Ultimate Live Experience’ concerten die Prince in 1995 gaf in Den Bosch en Amsterdam. Een magische tijd voor Prince liefhebbers!

Frank Sinatra’s vergeten meesterwerk Watertown

In 1970 maakte Frank Sinatra een album die door slechte verkopen en recensies bijna vergeten werd. Inmiddels weten we beter: het is zijn laatste meesterwerk!

David Bowie maakt een koerswijziging richting (plastic) soul: Young Americans

In 1975 bracht David Bowie Young Americans uit, een soul en R&B album. Hoe deed het album het destijds en waar staat het vandaag de dag? Een terugblik.

Prince – Google’s most searched guitar solo

Google maakte “the most searched” resultaten bekend als onderdeel van Black History Month. Een terugblik op Black History Month, Google’s resultaten en Prince’ gitaartalenten.

Tröckener Kecks, van punk naar new wave naar rock

Tröckener Kecks was mijn favoriete Nederlandstalige rockband aan het begin van de jaren (19)80. Het verhaal van de Amsterdamse band langs de discografie.

The Black Crowes Present $hake Your Money Maker

In 1990 was daar opeens een indrukwekkend rock & roll debuut album: The Black Crowes Present $hake Your Money Maker. Een recensie.

The Smiths brengen hun tweede meesterwerk uit, Meat Is Murder

Begin 1985 brengen The Smiths hun tweede meesterwerk uit. Meat Is Murder blijkt een prachtig album te zijn met een aantal tijdloze Smiths klassiekers. Een terugblik.

U.K. Subs – Crash Course

In 1980 bracht U.K. Subs hun live album Crash Course uit. Het zou hun grootste succes worden. Het verhaal achter de band en het album!