The Fatal Flowers, 15-06-2019

The Fatal Flowers - Reunion Tour - Banner (facebook.com)

The Fatal Flowers – Reunion Tour – Banner

Concertgegevens

Artiest The Fatal Flowers
Tournaam Reunion Tour
Datum 15-06-2019
Locatie Victorie
Plaats Alkmaar

Beoordeling

The Fatal Flowers - Reunion Tour - Alkmaar 15-06-2019 (facebook.com)

The Fatal Flowers – Reunion Tour – Alkmaar 15-06-2019

Wat een feest, wat een feest. Grofweg dertig jaar nadat ik ze voor het laatst heb gezien kwam begin dit jaar het nieuws dat The Fatal Flowers, de beste rockband die Nederland ooit voortbracht, weer bij elkaar zou komen!

Ze kwamen ook naar Alkmaar. Daar moest ik heen. Het wachten kon beginnen.

En, was het het wachten waard? Ja, echt wel! Ik vond het een erg goed concert. De band speelde erg strak, geconcentreerd en rockte als vanouds. Met name Richard Janssen’s stem viel op. Die was nog steeds even goed als destijds. 

De setlist had wat mij betreft meer van Younger Days kunnen bevatten, maar dat is echt muggenziften. Na een avond als deze heb ik alleen maar nog meer zin in het geplande concert in Paradiso over een kleine twee weken.

Als er toch wat te zeuren moet zijn, is het wel het publiek. Het eindeloze disrespect door het constante geouwehoer was tenenkrommend. Noord Holland op zijn smalst. Gelukkig stond het geluid lekker hard.

Het aantal klassiekers dat voorbij komt is zo groot, dat het gemis van deze band de afgelopen dertig jaar alleen maar harder aankomt. Heerlijke, heerlijke band!

Setlist

How Many Years / Some Day / Second Chance / She’s Doin’ Fine / Rock and Roll Star / Better Times / Younger Days / Burning / The Dance / Well Baby (Part 1 & 2) / Both Ends Burning / Speed Of Life / Nowhere to Lay My Head / Pleasure Ground

Encore:
Round and Round / Billy / For Christ’s Sake

Encore 2:
Johnny D. is Back / Dear Friends

Concertkaartje

The Fatal Flowers 15-06-2019 (apoplife.nl)

Complimenten/opmerkingen? Graag!