Elton John, 08-06-2019

Elton John - Farewell Yellow Brick Road (eltonjohn.com)

Elton John – Farewell Yellow Brick Road

Concertgegevens

Artiest Elton John 
Tournaam Farewell Yellow Brick Road
Datum 08-06-2019
Locatie Ziggo Dome
Plaats Amsterdam

Beoordeling

Elton John, 72 jaar, is bezig met zijn afscheidstournee. En die tour duurt lang, erg lang, het begon op 8 september 2018 en zal, volgens de planning, eindigen op 16 december 2020. Elton John zal dan 193 keer de show hebben gespeeld.

En, wordt het ook niet hoog tijd? Nou, nee eigenlijk. Ja, hij oogt stram als hij loopt, maar zodra hij begint te spelen lijkt hij weer jaren jonger. Zijn pianospel én zijn stem zijn erg, erg goed.

De tour verwijst naar de titel van zijn (beste?) album Goodbye Yellow Brick Road en daar speelt hij de meeste nummers van. Samen met The Who’s Tommy en Genesis’ The Lamb Lies Down On Broadway behoort dat album tot de soundtrack van mijn jeugd.

Gelukkig wordt Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding ook gespeeld. Als het loodzware synthesizer motief in het begin word ingezet krijg ik kippenvel, direct. Dat nummer, die plaat, is voor mij Elton John. Mijn vader had veel van Elton John, en die plaat vond ik fantastisch, waarschijnlijk mede door de (klap)hoes. 

Het zwaartepunt van de show lag op zijn werk in de jaren (19)70. maar liefst 20 van de 24 gespeelde nummers stammen uit dat decennium, ontegenzeglijk het artistieke hoogtepunt in zijn carrière. De band klinkt fantastisch. Leuk ook dat veel muzikanten al bij hem zijn sinds het begin van de jaren (19)70. Drummer Nigel Olsson speelt al sinds 1969 met Elton John samen, en hij was er vanavond ook bij.

De leeftijd speelde geen enkele rol bij de uitvoering van de nummers. Het rockte en vlamde als het moest. De setlist was prima, de verzorging van het podium ook. Alleen de visuals leidden te vaak af.  Met name de sketches, toneelstukjes en dansjes die werden getoond voegden niets toe.

Samenvattend: prima concert, op deze manier kan Elton John nog jaren door.

Setlist

Bennie and the Jets / All the Girls Love Alice / I Guess That’s Why They Call It the Blues / Border Song / Tiny Dancer / Philadelphia Freedom / Indian Sunset / Rocket Man (I Think It’s Going to Be a Long, Long Time) / Take Me to the Pilot / Sorry Seems to Be the Hardest Word / Someone Saved My Life Tonight / Levon / Candle in the Wind / Funeral for a Friend-Love Lies Bleeding / Burn Down the Mission / Daniel / Believe / Sad Songs (Say So Much) / Don’t Let the Sun Go Down on Me / The Bitch Is Back / I’m Still Standing / Saturday Night’s Alright for Fighting

Encore:
Your Song / Goodbye Yellow Brick Road

Concertkaartje

Elton John 08-06-2019 (apoplife.nl)

Elton John 08-06-2019

Complimenten/opmerkingen? Graag!