Giorgio Moroder, 21-05-2019

Giorgio Moroder en zijn Moog systeem (soundonsound.com)

Giorgio Moroder en zijn Moog systeem

Concertgegevens

Artiest Giorgio Moroder
Tournaam A Celebration of the 80’s
Datum 21-05-2019
Locatie Paradiso
Plaats Amsterdam

Beoordeling

Tja, wat moet ik over deze avond zeggen? Ik weet niet goed waar ik naar gekeken heb. Als ik het concert moet beoordelen langs de artistieke meetlat kom ik zeer laag uit. Het was niet al te best allemaal. Een ondermaatse band met (achtergond)zangeressen die het niveau van de  lokale braderie (om Anouk te parafraseren) niet ontstijgen. Een (achtergond)zanger van het niveau Toppers gedeeld door 10. Daarnaast wist ik niet (of had ik verdrongen?) dat Moroder toch ook behoorlijk wat verschrikkelijke muziek heeft gemaakt. Op een bepaald moment was het echt tenenkrommend slecht allemaal…

Donna Summer - I Feel Love (single) (anycontent.net)

Donna Summer – I Feel Love (single)

Maar toch… Ik ben wel aanwezig bij Giorgio Moroder, de man die met Pete Belotte fenomenale nummers heeft gemaakt. De man achter Donna Summer’s Love To Love You Baby en I Feel Love. Van mijn 10 favoriete Donna Summer nummers die ik onlangs publiceerde, zijn er acht waar Moroder verantwoordelijk voor was. Hij gaat dit jaar voor het eerst in zijn leven op tournee door Europa, inmiddels 79 (!) jaar oud.

Het valt op dat de echte oude disco stampers het prima doen. De geilheid van Love To Love You Baby wordt niet geëvenaard (bij lange na niet), maar het is toch lekker. Bad Girls en On The Radio zijn ook prima. Ook de Daft Punk cover Giorgio By Moroder is ok. I Feel Love valt helaas wat tegen in deze setting. 

Als Cat People wordt ingezet worden de originele vocalen van David Bowie gebruikt. Dan valt pas echt op met wat voor kermisband Moroder zich heeft omringd. Dat wordt nog duidelijker bij Mac Arthur Park. De vocalen worden verzorgd door Donna Summer uit een latere concertregistratie. Ook al wordt het bijna karaoke, het ontroert me wel. Summer zingt de sterren van de hemel.

Moroder zelf lijkt zich te vermaken, ook al lijkt het soms op verbazen. Ik heb me overigens wel een paar keer afgevraagd of hij zelf wel wist waar hij was en wat zijn muzikale inbreng was op het podium.

Dus afgaande op het historische feit dat ik naar dé Giorgio Moroder zat te kijken die op zijn 79e voor het eerst door Europa reist, en veel Donna Summer werk speelt, ben ik geneigd het hoger te waarderen dan het feitelijk was. Op basis van de beide beoordelingen kom ik een gemiddelde uit van 2,5 ster. En, ik ben tóch blij dat ik dit heb meegemaakt.

O ja, nog één ding. De titel van de tour zou toch echt A Celebration of the 70’s moeten zijn, meer dan de helft van de gespeelde nummers stamt uit dat decennium.

Setlist

(Theme from) Midnight Express / Looky Looky / Love to Love You Baby (1) / The NeverEnding Story (2) / Bad Girls (1) / On the Radio (1) / Chase / Together in Electric Dreams (3) / From Here to Eternity / Flashdance… What a Feeling (4) / Giorgio by Moroder (5) / Take My Breath Away (6) / Danger Zone / Right Here, Right Now (7) / I Feel Love (1) / Cat People (8) / MacArthur Park (1) / Last Dance (1)

Encore:
Hot Stuff (1)

Encore 2:
Call Me (9)

(1. Donna Summer, 2. Limahl, 3. Philip Oakey & Giorgio Moroder, 4. Irene Cara, 5. Daft Punk, 6. Berlin, 7. Kylie Minogue 9. David Bowie, 9. Blondie)

Concertkaartje

Giorgio Moroder 21-05-2019 concertkaartje (apoplife.nl)

2 reacties

  1. De herinneringen zijn soms beter dan de realiteit..

    1. Zeker

Complimenten/opmerkingen? Graag!