The Fatal Flowers

The Fatal Flowers - Reunion Tour - Banner (facebook.com)

The Fatal Flowers – Reunion Tour – Banner

Concertgegevens

Artiest The Fatal Flowers
Tournaam Reunion Tour
Datum 27-06-2019
Locatie Paradiso
Plaats Amsterdam

Beoordeling

The Fatal Flowers - Reunion Tour - Paradiso 27-06-2019 (apoplife.nl)

The Fatal Flowers – Reunion Tour – Paradiso 27-06-2019

Wat een feest, wat een feest. Grofweg dertig jaar nadat ik ze voor het laatst heb gezien kwam begin dit jaar het nieuws dat The Fatal Flowers, de beste rockband die Nederland ooit voortbracht, weer bij elkaar zou komen!

Ze kwamen ook naar Alkmaar. Daar moest ik heen. Kaarten voor Paradiso kwamen er ook. Moeizaam, want het was het eerste uitverkochte concert van de tour en kaarten gingen razendsnel. Het zou het laatste optreden van de tour (en dus de band) zijn. Het wachten kon beginnen.

En, wat het het wachten waard? Ja, echt wel! Twaalf dagen hiervoor was het fantastische concert in Alkmaar. Ik had de hoop dat Paradiso nog beter zou worden. Maakte de band dat waar? Zeker weten! 

In een al snel snikheet Paradiso en in volle vaart speelde The Fatal Flowers hun prachtig opgebouwde set. Vanaf Well Baby (mijn favoriete nummer van de band) was het zelfs magisch te noemen. Alles klopte, de band was gretig, dankbaar, ongelooflijk goed en ontroerend. De grote lach op Richard Janssen’s gezicht was mooi om te zien..

The Fatal Flowers – Reunion Tour – Paradiso 27-06-2019 (facebook.com)

The Fatal Flowers – Reunion Tour – Paradiso 27-06-2019

Waren er wijzigingen ten opzichte van de Alkmaar show van 12 dagen daarvoor? Ja, drie.

Allereerst kwam in de eerste toegift originele bassist Marco Braam op het podium, die zijn We Thought They Loved You speelde.

Het einde van de tweede toegift was prachtig. Eén voor één verlieten The Fatal Flowers het podium en gaven hun instrumenten aan (hun?) kinderen, die het  nummer verder speelden. Een mooi en ontroerend symbolisch gebaar.

De derde toegift was prachtig. Pete Seeger’s Where Have All The Flowers Gone sloot de perfecte avond af. Een protestsong als afsluiter van een mooie avond en het einde van mijn weerzien met de beste band die Nederland ooit heeft gekend. Vanwege het grote succes van de tour werd nog één concert aan de tour toegevoegd: 28 juni, ook in Paradiso, ook uitverkocht. Daar was ik helaas niet bij.

Het aantal klassiekers dat voorbij komt is zo groot, dat het gemis van deze band de afgelopen dertig jaar alleen maar harder aankomt. Heerlijke, heerlijke band!

Waarom dan toch geen vijf sterren? Er viel helaas wel wat op te merken over het geluid deze avond. Met name tijdens de eerste paar nummers stond de zang en Berlijn’s gitaar te zacht afgesteld. Zonde.

N.B.: Wel speciaal voor The Fatal Flowers een 4¾ plaatje gemaakt. 😉

Setlist

How Many Years / Some Day / Second Chance / She’s Doin’ Fine / Rock and Roll Star / Better Times / Younger Days / Burning / The Dance / Well Baby (Part 1 & 2) / Both Ends Burning / Speed Of Life / Nowhere to Lay My Head / Pleasure Ground

Encore:
Round and Round / Billy / We Thought They Loved You / For Christ’s Sake

Encore 2:
Johnny D. is Back / Dear Friends

Encore 3:
Where Have All The Flowers Gone

Concertkaartje

The Fatal Flowers 27-06-2019 concertkaartje (apoplife.nl)

2 reacties

    • Patrick Banis op 29-06-2019 om 20:59
    • Reageer

    Helemaal eens Erwin, het was een geweldig concert. We waren ook weer helemaal terug in de jaren 80

    1. Thx. Het was erg erg goed!

Complimenten/opmerkingen? Graag!