Prince – Nude Tour – Televisie berichtgeving

Prince - Nude Tour - TV verslaggeving (apoplife.nl)

Prince - Nude Tour - Tamboerijn (rrauction.com)

Dit artikel hoort bij het verhaal Prince live in 1990, het verhaal van de Nude tour.

TV verslagen

Van de Nude Tour zijn behoorlijk wat televisie beelden beschikbaar, met name over de opening van de tour. De Nederlandse televisie besteedde er op de openingsdag, 2 juni 1990, maar liefst drie keer aandacht aan. Het is grappig om te zien dat het weer een steeds grotere factor ging spelen. De eerste beelden van de dag tonen een zonnig Feijenoord stadion, maar al snel pakten donkere luchten zich samen en moest er gedweild worden om het podium begaanbaar te houden.

In dit artikel vijf video’s, allereerst de reeds genoemde Nederlandse journaal items, gevolgd door een MTV News Report, afgesloten door een bijna 20 minuten durend verslag van Prince’ allereerste concert in Ierland dat werd gehouden op 7 juli 1990.

N.B.:
De derde video bevat beelden voorafgaande aan het concert. De goede luisteraar herkent de (over)bekende Andreas Vollenweider muziek die in die jaren werd gespeeld voordat Prince’ show startte.

Veel kijkplezier!

NOS Jeugdjournaal (02-06-1990)

NOS 8 Uur Journaal (02-06-1990)

NOS Laat Journaal (02-06-1990)

MTV News Report (begin juni 1990)

Cork Multi Channel TV (medio juli 1990)

7 reacties

Ga naar reactie formulier

  • Edgar Kruize op 30-05-2020 om 00:09
  • Reageer

  Er is ook nog een geweldige van Countdown, met fans rondom het stadion. En een aardige Japanse (Purple Rain van 3 juni). Die tour daar was echt veel pers bij.

  1. Die van Countdown heb ik niet gevonden, althans niet compleet. Ik weet nog goed dat het begon met beelden vanuit een auto. Inderdaad, heel veel pers.

  • Bart Bosman op 30-05-2020 om 12:41
  • Reageer

  Heel leuk om te zien. Mooie herinneringen aan De Kuip en in augustus Thialf

   • Willy-Jan van Gemert op 30-05-2020 om 20:09
   • Reageer

   En wat was het warm toen bij Thialf. Dat concert heeft me 5 dagen gekost..Twee ivm de voorverkoop en drie mbt OV-reistijd, wachten bij Thialf de nacht voorafgaand aan het concert én vervolgens weer een nacht wachten op de eerste trein zuidwaarts. Ik koester de herinneringen.

    • Bart Bosman op 30-05-2020 om 22:18
    • Reageer

    Zo scherp kan ik het me niet meer herinneren; we waren ook met ov, zeker, en we hebben lang gewacht voordat de deuren open gingen. Niet ‘s nachts al, wel op tijd in de ochtend. En we aten half bevroren hamburgers die ze daar serveerden. De warmte staat me niet meer bij gek genoeg. Those were the days…

  • Hans Birkhoff op 05-07-2020 om 16:39
  • Reageer

  Ik heb daar toen gewerkt (security) en heb bijzonder veelaandacht gegeven aan wachtende fans buiten, water,
  broodjes, koeken, soms frisdrank en vooral bandjes voor het 1e vak weggegeven….:-)

  1. Leuk! Cool dat je dat hebt meegemaakt.

Complimenten/opmerkingen? Graag!