Kendrick Lamar, 27-02-2018

Concertgegevens

Artiest Kendrick Lamar
Tournaam DAMN. 
Datum 27-02-2018 
Locatie Sportpaleis
Plaats Antwerpen
Land België

Beoordeling

Kendrick Lamar - DAMN. Tour (kendricklamar.com)

King Kendrick

Toen bekend werd dat Kendrick Lamar naar Europa zou komen, wist ik dat ik er heen moest. Maar, ik greep naast kaarten voor Amsterdam. Het zag er naar uit dat ik Kendrick Lamar dus niet zou zien, net als een paar jaar eerder, toen ik te laat hoorde dat hij in de Melkweg stond. Vanaf album good kid, m.A.A.d city was ik onder de indruk van zijn kunnen. To Pimp A Butterfly was helemaal indrukwekkend. Het vorig jaar uitgekomen DAMN. vond ik in het begin minder, maar die mening is inmiddels bijgesteld. Drie meesterwerken op rij. Geen Amsterdam dus, maar ik wilde, nee moest, hem zien.

Wellicht was België een optie? Jazeker, er waren zelfs nog golden circle kaarten beschikbaar! Wederom op naar het Sportpaleis, de zaal waar ik al zo veel fantastische concerten heb meegemaakt. Echter, het was op één van de koudste dagen van het jaar, waarop het Belgische openbare vervoer ook nog eens grotendeels plat lag door een staking. De organisatie rondom het Sportpaleis was bedroevend slecht. Gekoppeld aan de kou werd het vervelend. Vanwege het gedoe rondom de zaal, startte Kendrick Lamar ook nog eens (veel) later. Het geduld werd dus beproefd.

Maar de opwinding in de zaal was voelbaar. Toen om half 10 het concert van start ging was er een ontlading die ik maar een paar keer eerder heb meegemaakt. DNA. knalde erin. Het concert werd met elk nummer indrukwekkender en opwindender. Al snel was King Kunta aan de beurt, één van de meest funky nummers van het decennium. En het ging maar door. Heel veel van het laatste album (waar de tour naar genoemd is) en maar twee nummers van To Pimp A Butterfly. Was dat erg? Helemaal niet.

Het werd een gedenkwaardige avond. De band stond aan de zijkant van het podium en was nagenoeg onzichtbaar vanuit de zaal, maar accentueerde de muziek perfect. De visuals waren prachtig en voegden daadwerkelijk iets toe aan het geheel. Maar het middelpunt was toch echt Kendrick Lamar zelf, die anderhalf uur lang energiek en vol overgave zijn nummers rap-te. Hij maakte de torenhoge verwachtingen waar. Het (schijnbare) gemak en de souplesse waarmee hij dit allemaal deed, dwong diep respect af. Een prestatie van formaat. King Kendrick was in the house!

Setlist

Kung-Fu Kenny (intro video) / DNA. / ELEMENT. / King Kunta / untitled 07 | 2014 – 2016 / goosebumps / Collard Greens / Swimming Pools (Drank) / Backseat Freestyle / LOYALTY. / FEEL. (tape) / LUST. / Money Trees / Trials and Tribulations (video) / XXX. / m.A.A.d city / PRIDE. / Bitch, Don’t Kill My Vibe / Kung-Fu Kenny (finale video) / Alright / HUMBLE.

Encore:
GOD.

Concertkaartje

Kendrick Lamar, 27-02-2018, concertkaartje (apoplife.nl)

Polsbandje

Kendrick Lamar 27-02-2018 VIP polsbandje (apoplife.nl)

Kendrick Lamar – DAMN. Tour (middle stage)

Kendrick Lamar - DAMN. Tour - Middle stage (kendricklamar.com)

Kendrick Lamar – DAMN. European Tour Announcement (October 2017)

Kendrick Lamar - DAMN. European Tour Announcement (kendricklamar.com)

2 reacties

    • Lode De Feyter op 02-03-2018 om 20:31
    • Reageer

    De man die zijn muzikanten geen plaatsje op het podium gunt. 😡

    1. Tja, daar kun je wat van vinden, inderdaad. Ik vond het juist wel ok. Maar ik zou hem ook graag eens zien met live band.

Complimenten/opmerkingen? Graag!