Arcade Fire, 19-04-2018

Concertgegevens

Artiest Arcade Fire
Tournaam Infinite Content 
Datum 19-04-2018 
Locatie Sportpaleis 
Plaats Antwerpen
Land België

Beoordeling

Bij vlagen briljant, maar net zo vaak rommelig. Met name de Reflektor nummers waren slecht uitgevoerd of slecht hoorbaar. Het geluid was niet al te best. Opvallend, want toen Arcade Fire in 2014 in dezelfde zaal stond was het geluid top.

Het ‘concert in the round’ concept was wellicht de oorzaak. Het enige nadeel, want het was bijzonder. Arcade Fire in een boksring in het midden van de zaal. Lopend tussen het publiek, als boksers, liep de band naar het podium. De eerste twee nummers waren euforisch. No Cars Go en Electric Blue ook. Opvallend was dat het materiaal van het derde album The Suburbs het zo goed deed. IJzersterk album natuurlijk, de nummers kwamen goed uit de verf. Hoogtepunt was Sprawl II (Mountains Beyond Mountains), dat helaas direct werd gevolgd door het zeer slecht uitgevoerde Reflektor. De toegift was prachtig met een ontroerende uitvoering van We Don’t Deserve Love en een dwingend Wake Up. De laatste werd uitgevoerd met leden van het voorprogramma, de Preservation Hall Jazz Band uit New Orleans. Het totale gezelschap liep vervolgens akoestisch spelend door het publiek heen de zaal uit. Leuk.

Het verschil met de geniale set op Best Kept Secret Festival 2017 was groot, te groot. Die avond klopte alles. De setlist was evenwichtiger, het geluid beter, maar het leek ook of de band meer bezield was. Deze avond bracht een dubbel gevoel: bij vlagen briljant, bij vlagen zwaar onvoldoende. De nummers van The Suburbs redden het concert en deden het omslaan naar een voldoende.

Setlist

Intro from tape:
A Fifth of Beethoven / Everything Now (Continued)

Main set:
Everything Now / Rebellion (Lies) / Here Comes the Night Time / Peter Pan / No Cars Go / Electric Blue / Put Your Money on Me / Neon Bible / Rococo / Suburban War / Neighborhood #1 (Tunnels) / The Suburbs / The Suburbs (Continued) / Ready to Start / Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) / Reflektor / Afterlife / Creature Comfort / Neighborhood #3 (Power Out)

Encore:
We Don’t Deserve Love / Everything Now (Continued) / Wake Up

Concertkaartje

Arcade Fire 19-04-2018 Concertkaartje (apoplife.nl)

Complimenten/opmerkingen? Graag!