Nick Cave & Warren Ellis, 16-10-2021

2021-10-16 Nick Cave & Warren Ellis (nickcave.com)

Concertgegevens

Artiest Nick Cave & Warren Ellis
Tournaam Carnage
Datum 16-10-2021
Locatie Koninklijk Theater Carré
Plaats Amsterdam

Beoordeling

Tegen het einde van het concert vertelde Cave dat de band “oceans, monsters and viruses” hadden overwonnen om weer bij ons te zijn en roemde ons dat we het hadden aangedurfd om te leren “how to be an audience again”.

Het toonde Cave’s overgave, die niet alleen in woord overduidelijk was. Toen ik op voorhand de setlist in een Spotify afspeellijst samenstelde leek het wel duidelijk dat het geen makkelijke avond zou gaan worden. Maar zelfs nog voordat de band op het toneel verscheen was ik al om. Er werd een langdurig instrumentaal stuk gespeeld die mij een sterk Twin Peaks gevoel gaf. Altijd goed!

Al vanaf het eerste nummer was Cave aanwezig zoals alleen hij aanwezig kan zijn. Hij eiste de aandacht moeiteloos op, het publiek was (alweer) muisstil en keek soms ademloos toe naar de overweldigende emoties die van het podium afspatte. De ene keer maniakaal (White Elephant, Hand Of God), alsof The Bad Seeds ook op het podium stonden. Het volgende moment kwetsbaar, ontroerend en hartverscheurend, zoals in het emotionele hart van de show Waiting For You en I Need You.

Cave was in een goed humeur en de vriendschap tussen Cave en Warren Ellis was duidelijk zichtbaar en voelbaar. De meesten waren al op de hoogte van de setlist en de zaal begon al langzaam leeg te lopen na de tweede toegift, toen Cave geheel onverwacht terugkwam en Watching Alice inzette. Nog één keer die pracht, nog één keer die stem, nog één keer alles geven.

Kortom: Cave kwam, zag en overwon. Overtuigend. Alweer.

Setlist

Spinning Song / Bright Horses / Night Raid / Carnage / White Elephant / Ghosteen / Lavender Fields / Waiting For You / I Need You / Cosmic Dancer (T. Rex cover) / God Is In The House/ Hand Of God / Shattered Ground / Galleon Ship / Leviathan / Balcony Man

Encore:
Hollywood / Henry Lee

Encore:
Into My Arms / Ghosteen Speaks

Encore:
Watching Alice

Concertkaartje

Nick Cave & Warren Ellis, 16-10-2021 (apoplife.nl)

Spotify afspeellijst

4 reacties

Ga naar reactie formulier

  1. Heb de CD Ghosteen aangeschaft. Prachtig!

    1. Wow. De eerste Cave?

  2. Nee lieve zoon. In mijn bezit zijn al: Skeleton Tree, The Best Of N.C. & The B.S., Hit Collection, Music With Teeth, en Your Funeral….My Trial. En nog wat nummers, waar ik de Cd niet ken.

    1. Wow. Your Funeral… My Trial ook? Wat vind je daarvan?

Complimenten/opmerkingen? Graag!