Raymond van het Groenewoud, 11-04-2022

Raymond 70 (pecop.be)

Concertgegevens

Artiest Raymond van het Groenewoud
Tournaam Raymond 70
Datum 11-04-2022
Locatie Paradiso
Plaats Amsterdam

Beoordeling

Door corona tot maar liefst 4 keer verschoven. oorspronkelijke gepland voor 2 april 2020, verschoven naar 20 juni 2020, naar 22 februar1 2022, naar 20 december 2021, om uiteindelijkuit te komen op 11 april 2022, ruim 2 jaar later. Het concert stond in het teken van ‘Raymond 70, ter viering van Raymond van het Groenewoud’s 70e verjaardag op 14 februari 2020. Als inmiddels 72 jarige betrad de belgische chansonnier en rock ster het podium en stelde niet teleur.

Al vanaf de opener werd duidelijk dat de hele zaal er zin in had. Het geluid was perfect, het publiek hield massaal de mond en luisterde en genoot. Er is niemand die ik ken die zo moeiteloss van rockers over kan schakelen naar kleine intieme liedjes, die oprecht kunnen ontroeren. Wat mij (eiegenlijk voor het eerst) echt opviel was Raymond de (solo)gitarist. PRachtige solo’s topverde hij uit zijn gitaar, wat name Twee Meisjes tot epeische proprties wist op te blazen. Maar zoals altijd: met oprecht, eerlijk en gemeend gevol, zonder vals sentiment. De combinatie maakte het publiek weerloos.

Ik was met mijn jongste zoon en die was moe, dus helaas is het voor mij bij de eerste set gebleven, maar dat uur was prachtig. Als ik de recensies mag geloven was de rest van het concert net zo goed en ontroerend als de eerste helft. Raymond 80? Ik ben erbij!

Setlist

Eerste set
Maria, Maria, Ik Hou Van Jou / Geen Ontkomen Aan / Zjoske, Schone Meid / Ze Heeft Geen Stijl / Zij Houdt Van Vrijen / Gelukkig Zijn / Hallelujah, Ze Is Van Mij / Ik Doe Niet Mee / Gewoon In Amsterdam / Omdat Ik Van Je Hou / Twee Meisjes / Machu Picchu (Ik Wil Bij U Zijn) / J’veux D’l’amour / Liefde Voor Muziek

Tweede set
Brussels By Night / Aan De Meet / Het Is Zo Fijn Wanneer Je Nergens Aan Denkt / Keinijg / Cha Cha Cha / Jouw Liefde / Meisje Van Je Droom / Moedertaal / Wat Een Fijne Dag / L’étranger C’est Mon Ami / Intimiteit / Ik Ben De Man / Bierfeesten (Als Ik Dit Maar Heb)

Encore:
Op algemene aanvraag / Meisjes / Maanlicht

Concertkaartje

 

Raymond van het Groenewoud, 11-04-2022, concertkaartje (apoplife.nl)

4 reacties

Ga naar reactie formulier

  • Robbert Verbeek op 15-04-2022 om 07:58
  • Reageer

  Ik heb hem regelmatig gespot bij diverse concerten van Prince.. Volgens mij ook een behoorlijk fan!

  1. Ja, hij was groot fan. Het album Habba! is, volgens zeggen, deels geïnspireerd door Prince.

 1. Geweldige artiest. Beetje jeugdsentiment.

  1. Ook voor jou? Cool!

Complimenten/opmerkingen? Graag!