Yekpare, 09-10-2022

Concertgegevens

Artiest Yekpare
Tournaam  
Datum 09-10-2022
Locatie Tivoli Vredenburg – Hertz
Plaats Utrecht

Beoordeling

Yekpare is een formatie bestaande uit 3 personen: Ceylan Ertem (zangeres), Coşkun Karademir (kopuz en bağlama speler) en Cenk Erdoğan (gitarist). Alle 3 zijn ze begaafde muzikanten. Op papier zou dit moeten leiden tot een fantastisch combinatie.

Is dat ook zo? De keuze om  repertoire te brengen van (Turkse/Anatolische) grootmeesters als Neşet Ertaş, Aşık Mahsuni en Karacaoğlan is een goede keuze. De meerwaarde wordt al snel duidelijk, de muziek sprankelt en bruist. Met name zangeres Ertem draagt het concert met haar prachtige en vooral ook krachtige stem. De gitarist Erdoğan is niet zomaar een virtuoos, in zijn eentje geeft hij de nummers de ondergrond, zowel muzikaal als ritmisch met afwisselend en origineel spel. Karademir zorgt voor accenten die onmisbaar zijn. Dus ja, het is een fantastische combinatie, zolang de rolverdeling is zoals hier beschreven.

Ook Karademir zingt soms nummers, dan wordt het voor mij al snel minder. De muziek wordt soms ook afgewisseld met werk uit het eigen repertoire van de 3 muzikanten, die ook eigen carrières hebben. Ook dan wordt het voor mij wat minder.

Maar als het trio zich concentreert op de (zelfgekozen) opdracht, dan werkt het overrompelend, zoals in het openingsnummer. De zang van Ertem is soms adembenemend mooi, en de instrumentatie, die maar door 2 mensen wordt gedaan, klinkt als een vol orkest. Zeker nog eens keer zien, als ze weer langskomen. Helaas is dat nog maar de vraag, want de toch al kleine Hertz zaal was nog niet eens voor de helft gevuld. Ongelooflijk, maar waar.

Setlist

?

Concertkaartje

Yekpare, 09-10-2022, concertkaartje (apoplife.nl)

2 reacties

    • zuhal op 12-10-2022 om 21:28
    • Reageer

    het was mooi, leuk dat je mee was! 🙂

    1. Graag gedaan, met dit soort concerten is het goed te doen hoor! 😉

Complimenten/opmerkingen? Graag!