Divine – My First Album

Divine - My First Album (vinylrip.moy.su)

Divine – My First Album

Albumgegevens

Artiest Divine
Album My First Album
Jaar van uitgave 1982

Beoordeling

Recensie

Het eerste album, dit jaar 35 jaar oud, van de Amerikaanse drag queen Divine, een creatie van Harris Glenn Milstead, die nauw betrokken was bij de onafhankelijke filmmaker John Waters. De meest bekende film van John Waters (Hairspray uit 1988) betekende ook de doorbraak van Divine bij het grote publiek. Helaas heeft Milstead hier heel kort van kunnen genieten, omdat hij op 7 maart 1988 overleed aan de gevolgen van een vergroot hart.

Shoot Your Shot

Divine - Shoot Your Shot (Toppop) (ncmusic.ga)

Divine – Shoot Your Shot (Toppop)

Toen ik de video zag die behoorde bij Shoot Your Shot werd ik erg blij. Ik vond de clip erg grappig en de verschijning Divine (en het nummer) fantastisch.

My First Album

Toen ik iets later het album tegenkwam heb ik het gekocht en ‘m regelmatig gedraaid. Gewoon een leuk dans-album.

In 1982 ging Divine samenwerken met de jonge Amerikaanse componist Bobby Orlando, die een aantal Hi-NRG (uptempo disco EDM) singles voor Divine schreef, waaronder Native Love (Step By Step), Shoot Your Shot en persoonlijke favoriet Jungle Jezebel. De singles waren populair in discotheken, met name in Europa, waar Divine bekend werd. 

Vanwege geld-issues klaagde Divine Bobby Orlando later aan. Het gevolg was dat zijn contract nietig werd verklaard. Hij wendde zich tot Pete Waterman (van het latere Stock, Aitken & Waterman) voor een aantal singles, maar gaandeweg richtte Divine zich toch weer meer op zijn filmcarrière.

John Waters & Harris Glenn Milstead (Divine) bij de Hairspray première (baltimoresun.com)

John Waters & Harris Glenn Milstead (Divine) bij de Hairspray première

Nummers

 • Shoot Your Shot
 • Jungle Jezebel
 • Native Love
 • Kick Your Butt
 • Alphabet Rap
 • Native Love (Instrumental)

Ter afsluiting

Ken je dit album van Divine? Wat is jouw mening? Laat het weten!

 

2 reacties

  • Lisette op 06-02-2017 om 21:14
  • Reageer

  Ik heb kort geleden ewat clips van Divine zitten kijken. Je kunt het niet verschrikkelijk noemen want dat was het niet. Maar je kunt het ook niet geweldig noemen, want dat was het ook niet. Het is wel een boeiende figuur, die echt een statement durfde te maken. Statement over artiesten, statement over onze ’taboeloze’ wereld…maar een statement was ze. Top dat je ook dit soort iconen durft te bespreken.

  1. ’t Was een aparte jongen, en dat was ‘ie!
   😉

Complimenten/opmerkingen? Graag!