North Sea Jazz Festival, 09-07-2022

North Sea Jazz Festival 2022 Logo (northseajazz.com)

Concertgegevens

Festival North Sea Jazz Festival
Datum 09-07-2019
Locatie Ahoy
Plaats Rotterdam
Line-up (gezien) Lous And The Yakuza, Daniel Lanois, Trombone Shorty & Orleans Avenue, John McLaughlin And The 4th Dimension, Sabrina Claudio, Cory Henry, Lady Blackbird, Kristo, Robert Glasper

Beoordeling

Dag 2 van het leukste festival dat ik ken.

Eindelijk, na drie jaar weer naar North Sea Jazz. De coronaperikelen hielden het festival 2 opvolgende jaren tegen. Helaas had diezelfde corona mij te pakken en was ik nog onvoldoende hersteld. Van de driedagenkaart heb ik er van 1 kunnen ‘genieten’. Ook al is de corona weg, ik voelde me helaas beroerd. Ik wilde zo graag dat ik op dag 2 toch heen ging, samen met mijn jongste zoon, die heel veel, zo niet alles, goedmaakte. Ondanks de aspirines en ander ongemak viel er behoorlijk wat te genieten.

We hebben geen enkel concert in zijn geheel gezien. Het aanbod was (wederom) gevarieerd en ik heb prachtige dingen gezien. Hetgeen me het meest is bijgebleven is Kristo, een jonge Belg die aan het Rotterdamse conservatorium studeert. Goed, origineel en op een podium dat meer aandacht verdient.

Cory Henry was op het laatste moment aan de line-up toegevoegd en leek een wat plichtmatige set te spelen met, op de MPLS sound geïnspireerde, funk. Aardig, maar niet heel bijzonder. Maar, naarmate het duurde, werd het enthousiasme aanstekelijk en de zaal stond op zijn kop. Prima concert dus! Hetzelfde gold feitelijk ook voor Trombone Shorty: prima concert van muzikanten die het duidelijk naar hun zin hadden.

Helaas viel Robert Glasper tegen, ondanks dat meesterdrummer Chris ‘Daddy’ Dave er ook was.

Artiest Beoordeling
Lous And The Yakuza
Daniel Lanois
Trombone Shorty & Orleans Avenue
John McLaughlin And The 4th Dimension
Sabrina Claudio
Cory Henry
Lady Blackbird
Kristo
Robert Glasper

Concertkaartje

North Sea Jazz Festival 08/09/10-07-2022 (apoplife.nl)

Complimenten/opmerkingen? Graag!