Prince, 10-07-2011

Concertgegevens

Artiest Prince
Tournaam Welcome 2 America: Euro 2011 Tour
Datum 10-07-2011
Locatie Ahoy
Plaats Rotterdam
Opmerking Startdata/tijd op kaartjes onjuist; onderdeel van North Sea Jazz Festival

Beoordeling

3 plusconcerten zou Prince doen tijdens het North Sea Jazz festival. Elke avond zou anders worden. En dat klopte. De dag na de slechte opening had Prince wat goed te maken en dat deed hij dan ook: openen met Joy In Repetition gevolgd door The Love We Make. Ook op de opnamen is te horen dat hij helemaal los ging. Een prachtige ervaring. De dag daarna werd ook een zeer bijzondere avond, maar dag 2 van de North Sea Jazz shows was absoluut de beste!

Setlist

Joy In Repetition / Nothing More / The Love We Make / Mountains (guest: Seal) / Come Together / Alphabet St. / Dear Mr. Man / If You Want Me To Stay / Stand! / I Want You Back / When We’re Dancing Close And Slow / The Look Of Love / Guitar / I Like It There / Colonized Mind / Bambi 

Encore 1:
Peach 

Encore 2:
The Beautiful Ones 

Encore 3:
Dance (Disco Heat) / Baby I’m A Star

Concertkaartje

20110709 Prince

Tourbanner

Welcome 2 America Euro Tour (princevault.com)

2 reacties

    • Vincent op 27-07-2016 om 22:21
    • Reageer

    Enige minpunt naast het geluid (had de hele nacht een pieptoon) was het optreden van Seal bij Mountains. Gelukkig had Prince dat zelf ook snel door en pakte de microfoon snel terug uit de handen van onze Seal……..

    1. Seal. Djeez, inderdaad! Wat was hij slecht. ook een vreemde gast om uit te nodigen. Kende de tekst niet, de melodie niet en stond, volgens mij, ook stijf van de zenuwen. Aanfluiting. Zelfs Prince kon op een bepaald moment zijn ongeloof nauwelijks verbergen.

Complimenten/opmerkingen? Graag!