North Sea Jazz Festival, 13-07-2019

Concertgegevens

Festival North Sea Jazz Festival
Datum 13-07-2019 (zie ook 12-07-2019 en 14-07-2019)
Locatie Ahoy
Plaats Rotterdam
Line-up (gezien) My Baby, Mammal Hands, Juanes, Shake Stew, Tank And The Bangas, Fat Night, Jamie Cullum, Mahalia, Macy Cray, Masego

Beoordeling

Dag 2 van het leukste festival dat ik ken.

De dag begon direct prima met My Baby. Wat een leuke band, heerlijke grooves en veel energie. Die wil ik nog wel eens zien!

Het tweede concert was nog beter: Mammal Hands. Jazz die in vervoering zou moeten brengen. Dat werkte uitermate goed. Ook deze band wil ik nog wel eens zien in een andere setting.

Na het verwaarloosbare Juanes en leuk tussendoortje Shake Stew op naar Tank And The Bangas. Hiphop uit New Orleans. Eigenzinnige muziek, zangeres en performance. Prachtig!

Na tussendoortjes Fat Night (erg leuk), Jamie Cullum (niet helemaal mijn ding) en Mahalia (beginnende zangeres, die goed begint, maar verzandt in te lange monologen), op weg naar Macy Gray. Aan de laatste keer dat ik haar zag had ik een wat dubbel gevoel overgehouden. Was dus erg benieuwd. En wat begon het slecht. Macy was totaal van de wereld, zo leek het en werd door haar (overigens fenomenale) achtergrondzangeres van het podium gezongen. Maar al snel herpakte ze zich en werd het een memorabel concert. Prachtige en echt funky nummers afgesloten met een jazzy cover van Metallica’s Nothing Else Matters en een ronkend Burning Down The House.

En nog was het niet voorbij. Op naar het staartje van het concert van Masego, een jong multi-talent dat zich zou presenteren. Een prima concert. Dat smaakte naar meer.

Artiest Gehele concert gezien? Beoordeling
My Baby Nee
Mammal Hands Ja
Juanes Nee
Shake Stew Nee
Tank And the Bangas Ja
Fat Night Nee
Jamie Cullum Nee
Mahalia Nee
Macy Gray Ja
Masego Nee

Setlist

(geen setlists beschikbaar)

Concertkaartje

North Sea Jazz Festival 12/13/14-07-2019 (apoplife.nl)

North Sea Jazz festival Logo

North Sea Jazz Festival 2019 Logo (northseajazz.com)

Complimenten/opmerkingen? Graag!