North Sea Jazz Festival, 12-07-2019

Concertgegevens

Festival North Sea Jazz Festival
Datum 12-07-2019 (zie ook 13-07-2019 en 14-07-2019)
Locatie Ahoy
Plaats Rotterdam
Line-up (gezien) José James, Braxton Cook, Blood Orange, Rag’N’Bone Man, Anita Baker, Ranky Tanky, Joe Jackson, The Internet, Tower Of Power

Beoordeling

Dag 1 van het leukste festival dat ik ken.

Samen met mijn jongste zoon (en zus met dochter) rustig aan begonnen met het een aantal korte bezoeken aan concerten: José James en Braxton Cook. José James is niet aan mij besteed, te lief en te weinig pit. Braxton Cook was zeer goed. Topmuzikanten die razendknappe arrangementen speelden.

Het concert waar ik erg naar uitkeek: Blood Orange. Ik hou van zijn muziek en boodschap (onlangs publiceerde ik nog een verhaal over zijn Cupid Deluxe album). En het was prachtig! Al snel het eerste hoogtepunt van het festival. De zaal liep echter compleet leeg, net als bij Solange twee jaar eerder. Parels voor de zwijnen noemde ik het op Facebook, en zo is het. Het enige dat je Blood Orange misschien kunt kwalijk nemen is een gebrek aan charisma, maar zijn muziek is adembenemend mooi, werd overtuigend gebracht en verdiende een staande ovatie.

Na een stukje Rag’N’Bone Man, dat niet voor mij is op naar Anita Baker, waar ik heel erg benieuwd naar was. Een afgeladen Maas zaal zag vervolgens een tegenvallende show. Ik had er meer van verwacht. Ik begreep van fans dat het ook daadwerkelijk een slecht optreden was. Helaas dus. Snel even langs Ranky Tanky: opwindend en goed!

En dan Joe Jackson. Wat hij doet op dit festival ontgaat me, maar ik was wel blij dat hij er was. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot klopte werkelijk alles aan de show. Topnummers, topmusici, goed en overtuigend gebracht en Joe Jackson zelf had er duidelijk veel plezier in. Hoogtepunt nummer twee!

En meteen door naar wat hoogtepunt nummer drie zou worden, The Internet. Mooie laid-back hiphop. Goede setlist. Niets op aan te merken.

Tot slot Tower Of Power. Het valt me wel vaker op (zoals eerder met Chic en Earth, Wind & Fire) dat oudere bands toch veel van hun (zeggings)kracht verliezen. Een op papier prima combinatie: Tower Of Power en James Brown, blijkt in de uitwerking helaas zoveel minder.

Artiest Gehele concert gezien? Beoordeling
José James Nee
Braxton Cook Nee
Blood Orange Ja
Rag’N’Bone Man Nee
Anita Baker Nee
Ranky Tanky Nee
Joe Jackson Ja
The Internet Ja
Tower Of Power Nee

Setlist

José James

Ain’t No Sunshine / Lean On Me

Joe Jackson

One More Time / Is She Really Going Out With Him? / Another World / Fabulously Absolute / Strange Land / Real Men / Rain / Invisible Man / It’s Different for Girls / Fool / Sunday Papers / You Can’t Get What You Want (Till You Know What You Want) / Ode to Joy / I’m the Man

Encore:
Steppin’ Out

Concertkaartje

North Sea Jazz Festival 12/13/14-07-2019 (apoplife.nl)

North Sea Jazz festival Logo

North Sea Jazz Festival 2019 Logo (northseajazz.com)

North Sea Jazz Junior concertkaartje

North Sea Jazz Junior 12-07-2019 (apoplife.nl)

Complimenten/opmerkingen? Graag!