Paradiso voor de slachtoffers van de Gaza oorlog

Paradiso - Gaza gevel (paradiso.nl)

Gaza gevel

Paradiso nieuwsbrief

In de Paradiso nieuwsbrief van 11 januari werd de aandacht gevestigd op Paradiso’s gevelkunstwerken van de kunstenaar Ahmad Mallah.

Sinds vrijdag 5 januari is het werk van de multidisciplinaire kunstenaar Ahmad Mallah te zien op onze gevel. De Palestijnse Ahmad (hij/die) vluchtte ruim tien jaar geleden uit Syrië en woont sinds 2014 in Nederland. Over zijn werk vertelt Ahmad het volgende: “My art is an exploration of the body, war, diaspora, identity, gender and belonging. Through my interdisciplinary art practice, I represent my personal experiences as being stateless for a long time. I do not belong to a specific place and time; for me belonging is a dilemma of our existence, a state of emotional and intellectual flux between our human desires for safety and freedom.”

Ahmad verkoopt alle portretten uit deze serie en doneert 50% van de opbrengst aan het PCRF, The Palestine Children’s Relief Fund. Ga naar diens website om jouw portret aan te schaffen. Ahmads werk is tot vrijdag 26 januari te zien op de gevelexpo aan de voorkant van ons gebouw.

© Paradiso nieuwsbrief, 11 januari 2024

 

Een prachtig initiatief dat ik dan ook van harte ondersteun. Voor de website met de portretten, klik hier.

 

Paradiso - Cease Fire Now (paradiso.nl)

Cease Fire Now!

Cease Fire Now!

Tevens een mooi moment aandacht te besteden aan een ander initiatief dat op 25 november 2023 werd georganiseerd in Paradiso en de Melkweg. Het Save The Children benefiet voor kinderslachtoffers van het oorlogsgeweld in Gaza. De poster die voor dat evenement is gemaakt (zie boven) is te koop via de Paradiso webwinkel. Kost maar € 15, klik hier.

Complimenten/opmerkingen? Graag!