Concerten, top 50

Header-top50-concerten

Na de top 50 albums die ik de laatste paar dagen heb gepubliceerd, hierbij de 50 beste, leukste, meest gedenkwaardige concerten, waarvan ik me de precieze datum kan herinneren (of waarvan ik het concertkaartje nog heb). Wat betreft het aantal voorkomens van Prince: per tour heb ik de beste show geselecteerd, anders was dit grotendeels een Prince lijst geworden.

50. Outkast, Ahoy Rotterdam, 13-07-2014 (North Sea Jazz)

Als onderdeel van het North Sea Jazz Festival, dus niet helemaal een reguliere show, maar dit was een top afsluiting van de NSJF dag. Top muziek!

49. The Cure, Sportpark Geleen, 19-05-1986 (Pinkpop)

Fantastische afsluiter van een prachtige Pinkpop dag. Ondergaande zon, omgeven door leuke mensen en alle (persoonlijke) favorieten die voorbij komen.

48. Lauryn Hill, Westergasfabriek Amsterdam, 28-05-1999 (Drum Rhythm Festival)

Ze begon te laat, maar wat een goede show gaf ze weg. Een absolute top-band had ze om zich hen verzameld, goed bij stem.

47. Prince, Ahoy Rotterdam, 08-07-1992

De Diamonds And Pearls tour, zijn slechtste tour (die ik heb gezien). Te veel aandacht voor zijn inferieure rapper Tony M. Ondanks dat wel een paar hoogtepunten (Thieves In The Temple/It). Deze show specifiek, omdat nadat het concert was afgelopen, na vijf minuten Prince en band terugkwam voor een extra toegift en wát voor toegift (Call The Law).

46. U2, De Kuip Rotterdam, 19-07-1997

De tour behorende tot mijn favoriete U2 album Pop. Ik vond de vermenging van rock met dance gedurfd én bijzonder geslaagd; ook tijdens deze show.

45. The Specials, Paradiso Amsterdam, 14-09-2011

Afgeladen Paradiso, einde van de zomer en dan The Specials met veel aandacht voor More Specials. Kan het beter?

44. David Sylvian, Vredenburg Utrecht, 11-10-2001

Met vriend Bram naar mijn (en zijn) jeugdidool. Een redelijk pop-georiënteerd concert. Gelukkig had David broer Steve Jansen mee; een genot om naar te kijken. Een bijzonder concert van een zeer bijzonder man.

43. The Ramones, Paradiso Amsterdam, 08-06-1988

Het hardste concert dat ik ooit heb meegemaakt. Ik heb begrepen dat het geluidsniveau van de P.A. werd beïnvloed door een beschonken geluidsman. Ik heb nog dagen piepende oren gehad. Maar het concert was alles wat de Ramones moet zijn!

42. The Family Stand, Waerdse Tempel Heerhugowaard, 10-02-2007

En toen was daar opeens het nieuws dat The Family Stand in Heerhugowaard zou spelen. Na hun prachtige Moon In Scorpio album was het stil geworden rondom deze fantastische band en stopten ze ermee. In 2006 kwamen ze weer bij elkaar. In 2007 een tour en album (Super Sol Nova). Daags na dit concert stonden ze in een uitverkocht Paradiso. Bij binnenkomst in de zaal hadden we het gevoel dat er iets niet goed was. Er waren ongeveer 25 mensen aanwezig. Was het afgezegd, zaten we in de verkeerde zaal? Nee, dit was de totale opkomst! De band zelf liet niets merken en gaf gewoon een topshow weg en heeft zich 2 uur lang in het zweet gewerkt. Zulke intieme concerten maakte ik vroeger alleen mee bij (destijds) obscure punkbandjes (Tröckener Kecks met de Schliessbaum tour in Wognum). Een zeer bijzondere avond!

41. Morrissey, Vredenburg Utrecht, 28-10-2014

Starten met The Queen Is Dead en dan moet het echte concert nog beginnen en dat wordt dan ook nog eens een topavond, ook al speelde hij erg veel van zijn laatste album World Peace Is None Of Your Business. Dat is weinigen gegeven. Absolute ontroering bij Asleep. Morrissey in topvorm. Erg mooi!

40. Paul McCartney, Ziggo Dome Amsterdam, 08-06-2015

Een entry op mijn bucket-list deze man. Het concert was betoverend. Hij overtrof op alle fronten mijn verwachtingen en dan ook nog het (voor mij) onbekende Temporary Secretary als top van de avond. De volgende dag McCartney II besteld). Nog lang van nagenoten!

39. Sezen Aksu, Carré Amsterdam, 15-02-2016

Zoals in Album top 50, nummers 50 tot en met 26 al gezegd erg blij dat ik, door Zuhal, Sezen Aksu heb leren kennen. Meerdere malen gezien en de laatste vond ik de meest ontroerende.

38. Roxy Music, Ahoy Rotterdam, 13-09-2001

Daar moesten we heen, mijn zusjes, mijn moeder en ik. Kaarten gekocht en op de dag van het concert is mijn moeder ziek. Kan ze haar held niet zien! Wij toch gegaan en wat waren ze goed. De dvd van de tour (Live At The Apollo) is een aanrader!

37. Wendy & Lisa, Paradiso Amsterdam, 29-04-1989

Op 17 oktober 1986 wordt het bericht wereldkundig gemaakt dat Prince zijn band The Revolution heeft ontbonden en voortaan alles weer zelf wil doen. Onverwacht nieuws, want de trilogie die hij met The Revolution (Purple Rain, Around The World In A Day en Parade) had gemaakt was buitenaards goed. Alles kwam uiteraard goed, zeker met Prince en het niveau van zijn output. Maar één van de gevolgen was dat twee, van de meest in het oog springende, leden van The Revolution samen muziek gingen maken. Op het moment van het concert waren dat de albums Wendy & Lisa en Fruit At The Bottom (persoonlijke favoriet Eroica kwam pas een jaar later). Met name Waterfall behoort tot één van mijn favoriete nummers aller tijden. Het concert werd gegeven op Koninginnedag (30 april viel op een zondag, dus werd het de 29e in 1989).

36. George Clinton, Vredenburg Utrecht, 22-01-1990

Toen we binnenkwamen was Clinton’s P-Funk All Stars net begonnen: Chocolate City. Wat opviel was het enorme aantal muzikanten; het leken er wel 50. het was een voortdurend komen en gaan van mensen die schijnbaar willekeurig een instrument oppakten en daar, al dan niet hoorbaar, iets mee deden. Clinton liep rond om hier en daar wat aanwijzingen te geven en in de microfoon te roepen: Shit, goddamn , get off your ass and jam! Maar toch klopte alles, was de groove onweerstaanbaar, het concert onbeschrijflijk goed én muzikaal. Ik weet ook nog dat het maar doorging en doorging. Na 3 uur was het nog niet klaar. Echt een topavond!

35. Eels, Concertgebouw Amsterdam, 26-06-2014

Eels in een kleine(re) intieme(re) setting: succes gegarandeerd!

34 Underworld, Paradiso Amsterdam, 24-03-2015

Tour in het kader van de re-release van Dubnobasswithmyheadman. Paradiso van begin tot eind compleet op zijn kop!

33. Radiohead, Ziggo Dome Amsterdam, 14-10-2012

Band in topvorm, zowel visueel als muzikaal een totaal ervaring, die iedereen minstens één maal moet hebben meegemaakt.

32. Prince, Brabanthallen Den Bosch, 10-08-1993

Optreden in het kader van de Act II tour. Een aardige tour. deze show speciaal vanwege de (stevig rockende) toegift: Peach en het, destijds onbekende, Chaos And Disorder.

31. D’Angelo, Paradiso Amsterdam, 31-01-2012

Na jaren en jaren wachten kwam opeens het nieuws dat D’Angelo naar Amsterdam zou komen. Daar moest ik bij zijn: en terecht: wat een muzikaliteit. Veel nieuw, onbekend, veelbelovend, werk. Na het concert werd aangekondigd dat er nog een extra nachtconcert aan het schema werd toegevoegd, ook in Paradiso en wel op 10-02-2012. Kaarten voor weten te bemachtigen. Dit concert was de concert-vuurdoop voor zoon Rachid.

30. The Waterboys, Paradiso Amsterdam, 06-12-2014

The Waterboys zou filmopnamen laten maken voor een nieuwe speelfilm (Waterboys) die zou worden gemaakt door Robert Jan Westdijk, waar (de muziek van) The Waterboys een rol in speelt. De film is inmiddels in productie en zal in 2016 worden uitgebracht. De energie van de band tijdens dit concert spatte van het podium af!

29. Kraftwerk, Paradiso Amsterdam, 16-01-2015

Kraftwerk met de Catalogue in Paradiso. 8 avonden op rij en elke avond een ander album dat centraal staat. Ik heb kaarten gekocht voor Autobahn en Trans Europe Express. Een totaalervaring was het in Paradiso, quadrafonisch geluid, prachtige animaties. Zo blij dat ik dit heb gezien. Tijdens de start van de Tour de France in Nederland in de zomer van 2015 nog in Utrecht geweest, maar daar klopte alles niet. Een deceptie, maar in Paradiso klopte alles wel!

28. Smashing Pumpkins, Paradiso Amsterdam, 26-07-2013

Favoriet Smashing Pumpkins in een snikheet Paradiso: extreem goed!

27. U2, Ziggo Dome Amsterdam, 13-09-2015

De laatste albums waren niks meer. U2 leek een beetje over. Toch op het laatste moment kaartjes gekocht voor dit concert waar ik samen met Rachid heen ging. We werden beiden weggeblazen door een uitermate hongerig, energiek en gemotiveerd U2. Dan nog afsluiten met Bad en “40” ook. Veruit beste U2 concert dat ik heb gezien!

26. The Waterboys, Vredenburg Utrecht, 17-03-2012

Tour in het kader van hun fantastische album An Appointment With Mr. Yeats. De avond werd net zo goed als het album.

25. Prince, Flanders Expo Ghent, 28-12-1998

Concert in het kader van de tour New Power Soul Festival. Tijdens dit concert werd duidelijk dat Prince iets heeft met zijn Belgische publiek. Hij had er zin in en dat was aan alles te merken. Alleen zijn opkomst in het midden van de zaal alleen al (I am here, where are u?)!

24. Nick Cave, World Forum Theater Den Haag, 16-05-2015

Nick Cave solo, ofwel Nick Cave met een kleinere bezetting van The Bad Seeds. In een statig theater met zitplaatsen. Na een paar nummers, tijdens een fenomenale Higgs Boson Blues, is Cave dat zat en klimt over de stoelen heen om contact te zoeken met het publiek. Maar Cave horen, met uitgeklede versies van The Weeping Song, Love Letter, Into My Arms, The Ship Song en de afsluiters van de reguliere set, een beklemmend The Mercy Seat gevolgd door een immens Jubilee Street, is overweldigend. Fantastische ervaring! Een meer dan uitstekend concert dat alleen maar weer eens aantoont hoe urgent, vitaal en steengoed Nick Cave nog altijd is.

23. Sufjan Stevens, Carré Amsterdam, 24-09-2015

De Carrie & Lowell tour. Ongelooflijk dat ik Sufjan Stevens zo laat heb ontdekt. Wat een betoverende avond was dit. Omringd door topmuzikanten bracht hij zijn laatste album integraal, maar (compleet) anders als op het album. Hierna losse prachtnummer in prachtuitvoeringen: Holland, Casimir Pulaski Day, Chicago!

22. Prince, Paradiso Amsterdam, 11-08-2013

Weer één van de last-minute concerten van Prince. Aankondigen op 9 augustus en twee dagen later twee uitverkochte concerten geven op één dag. De eerste show was de beste. Nieuwe band (3rd Eye Girl), nieuwe muziek, hevig geënt op hardrock. Hij was uitermate geïnspireerd en het geluid stond op volume Concorde. Topdag.

21. Bruce Springsteen, De Kuip Rotterdam, 29-06-1988

Mijn eerste maal Springsteen. The Tunnel Of Love express tour. Wat een ongelooflijk goed concert was dit. Zo soulful zou Bruce niet meer klinken. De uitgebreide blazerssectie paste uitstekend bij het nieuwe (én oude) materiaal. Vanaf dit concert was Bruce één van mijn favorieten.

20. Prince, Stadion De Galgenwaard Utrecht, 21-06-1987

Concert in het kader van de Sign O’ The Times tour. Deze avond deed hij, vanwege overmatige regenval, Forever In My Life niet. Helaas. Maar een topconcert was het!

19. Lenny Kravitz, Paradiso Amsterdam, 13-12-1989

Let Love Rule was net uitgekomen en Lenny Kravitz wilde ik wel zien. In een volgepakt Paradiso gaf hij een topconcert. Een jaar later zag ik hem nog een keer en toen was het al minder. Maar op deze avond was Lenny Kravitz oppermachtig.

18. The Rolling Stones, De Kuip Rotterdam, 18-05-1990

De eerste keer dat ik de Stones zou zien. Het publiek was uitermate vervelend en agressief (opvallend hoe verschillend de samenstelling van publiek is per artiest), maar het concert was indrukwekkend!

17. Public Enemy, Paradiso Amsterdam, 30-08-1992

Zoals ook al beschreven in Top 50, nummers 26 tot en met 11, is dit concert één van de meest opwindende shows die ik ooit heb meegemaakt.

16. Prince, Paradiso Amsterdam, 26-03-1995

Aftershow. De enige keer dat ik op de zwarte markt kaartjes heb gekocht (5 maal de originele verkoopprijs). Topavond, waarop Prince oprecht opgevrolijkt werd door het publiek toen hij begon over zijn problemen met Warner Bros. Toen het publiek Fuck Warner Bros begon te scanderen, lachte hij breeduit en stelde voor dat het publiek met hem meeging naar de eerst volgende onderhandelingen met Warner: That would be some funny shit, right there!

15. Prince, Paradiso Amsterdam, 25-03-1995

Aftershow. Zo vooraan heb ik in Paradiso nooit gestaan. Funky, funky, funky, deze show was funky (de volgende avond werd een rockavond; zie nummer 16).

14. Iggy Pop, Paradiso Amsterdam, 04-12-1999

Destijds was Iggy 52 en ik was 33. Het verschil in energie was toen al onmetelijk. Als een wervelwind vloog Iggy over het podium en werkte hij zich door een set van (veel) Stooges werk en klassiekers uit zijn eigen carrère heen. Alles met dezelfde bezieling, inzet en overgave. Onvergetelijk en indrukwekkend!

13. Arcade Fire, Heineken Music Hall Amsterdam, 13-11-2007

Favoriet sinds debuut Funeral. Dit concert was in het kader van The Neon Bible. Aan het eind leek het bijna of de hele zaal van de grond kwam. Prachtig!

12. LCD Soundsystem, Paradiso Amsterdam, 04-05-2010

Het leek mijn zus Mirja en mij wel een goed idee om dit concert te combineren met de officiële Dodenherdenking op de Dam. Laat dat nou net de herdenking zijn geworden van de zogenaamde Damschreeuwer. Na de paniek die daarop volgde, en de meute die onze kant op kwam rennen, bijkomen in een propvol Paradiso bij één van de beste bands aller tijden. Wat een topconcert!

11. Prince, IJsstadion Thialf Heerenveen, 05-08-1990

De Nude tour. In Heerenveen? Ja, als goedmakertje voor de regen tijdens de juni concerten in De Kuip. En een gedenkwaardig concert werd het. De beste versie van Purple Rain ooit en introductie van (het destijds nog niet uitgebrachte) The Flow én Thieves In The Temple. Top avond!

10. Bruce Springsteen, Sportpaleis Antwerpen, 23-06-2008

De Magic tour zou ook naar België komen en wel in het Koning Boudewijn stadium. Door een overweldigend aanbod van concerten die zomer liep de verkoop van concertkaartjes bij al die concerten niet vlekkeloos. Ook voor het Bruce concert niet. Er werd uitgeweken naar het (overdekte) Sportpaleis, waardoor dit concert als enige van de tour niet buiten plaatsvond. Geluk voor ons. Op een prachtige zomerdag het Sportpaleis in, dat al voor aanvang van het concert kokend heet was. Het werd een onvergetelijk concert. We hadden prima zicht op het podium. The E Street band leek het perfect te vinden dat ze weer eens in een intiemere omgeving stonden en hadden er overduidelijk veel zin (en plezier) in!

9. Prince, Sportpaleis Antwerpen, 08-11-2010

Prince houdt van België. Bij de start van het concert was al duidelijk dat dit bijzonder zou worden. Er werd totaal afgeweken van de setlist en er werd gestart met een uiterst funky Controversy. Het concert duurde 3 uur en de ene toegift was nog mooier dan de andere (Prince bassend op Forever In My Life). Eén van de meest bijzondere Prince avonden in mijn leven!

8. Prince, Sportpaleis Antwerpen, 27-05-2014

Twee dagen na het teleurstellende Ziggo Dome concert stond Prince in Antwerpen. ook hier werd bij opkomst al meteen duidelijk dat dit een speciale avond zou worden. En een feest werd het: Prince zweepte band en publiek meer en meer op. Het Sportpaleis stond op zijn kop!

Zie ook: 5 jaar geleden maakte ik mijn laatste Prince concert mee, in Antwerpen.

7. Prince, Ahoy Rotterdam, 09-07-2011

3 plusconcerten zou Prince doen tijdens het North Sea Jazz Festival. Elke avond zou anders worden. En dat klopte. het eerste concert werd ontsierd door een erbarmelijk slecht geluid en een ongeïnspireerde setlist. De dag erna had hij dus wat goed te maken en dat deed hij dan ook: openen met Joy In Repetition gevolgd door The Love We Make. Ook op de opnamen is te horen dat hij helemaal los ging. Een prachtige ervaring. De dag daarna werd ook een zeer bijzondere avond, maar dag 2 van de North Sea Jazz shows was absoluut de beste!

6. Bruce Springsteen, Palais d’Omnisports Bercy Parijs, 05-07-2012

Hét Bruce concert: zo goed heb ik hem nooit gezien. Hij speelde Darkness On The Edge Of Town helemaal (na Tunnel Of Love mijn favoriete album), dus dat betekende dat ik eindelijk Racing In The Street live zou horen. En spelen deed hij het zeker: 10 minuten lang een onvergetelijke versie, die mij tot tranen toe (ont)roerde. Topavond!

5. Nick Cave, Heineken Music Hall Amsterdam, 04-11-2013

Na 24 jaar weer eens naar Nick Cave. Niets had me kunnen voorbereiden voor dit concert. Ik werd compleet omvergeblazen. Ik was niet de enige. ik heb zelden een publiek gezien dat zo stil was en compleet gefixeerd was op de muziek en de artiest. Absoluut indrukwekkend!

4. D’Angelo, Paradiso Amsterdam, 02-03-2015

Na ruim 3 kwartier wachten kwam D’Angelo dan eindelijk het podium op. Met de eerste noten was alles vergeven en vergeten. Dit zou een topconcert gaan worden, zoveel was wel duidelijk. Dat werd het niet; het werd nog beter dan dat. Bij de afsluiter Untitled (How Does It Feel?) was de hele zaal als een blok gevallen voor D’Angelo. Absoluut klassiek!

3. Prince, Sportpaleis Antwerpen, 18-10-2002

In het kader van The Rainbow Children. Destijds had Prince zijn eigen website en club: NPG Music Club. Daar was ik lid van en als gevolg daarvan kreeg je niet alleen maandelijks (!) minstens een uur muziek, maar ook voorrang bij kaartverkoop voor concerten. Dat niet alleen; als lid kon je ook aanwezig zijn bij de rehearsals voorafgaand aan het concert én aanwezig zijn bij een eventuele aftershow. In Antwerpen werd de rehearsal al een concert op zich, waar Prince veel gitaar speelde en ruim 1,5 uur lang speelde en zijn band instrueerde. Het concert dat daarop volgde was spectaculair. De hele tour leek Prince wel herboren. Eén van de meest bijzondere concert ervaringen uit mijn leven!

2. Prince, Westfalenhalle Dortmund, 09-09-1988

Zoals ook beschreven in Top 50, nummers 10 tot en met 1 was dit concert speciaal. Niet alleen vanwege het overwegend Nederlandse publiek (in Duitsland in het jaar van de EK-voetbal overwinning), maar ook omdat deze show werd opgenomen voor televisie en (uiteindelijk) uitgifte op video (en later dvd).

Zie ook: 30 jaar geleden, het meest bijzondere concert dat ik ooit zag.

1. Prince & The Revolution, Ahoy Rotterdam, 18-08-1986

Zoals ook beschreven in Top 50, nummers 10 tot en met 1 was dit concert het beste dat ik ooit heb gezien. De soulrevue die Prince hier opvoerde was buitenaards. Los daarvan: ik heb The Revolution gezien: niet zijn beste band, maar wel de meest speciale. Beter dan dit zou het nooit meer worden! Setlist: Around The World In A Day / Christopher Tracy’s Parade / New Position / Manic Monday / I Wonder U / Raspberry Beret / Delirious / Controversy / A Love Bizarre / Do Me, Baby / How Much Is That Doggie In The Window? / Lady Cab Driver (instrumental) / Automatic / D.M.S.R. / When Doves Cry / Little Red Corvette / Under The Cherry Moon / Anotherloverholenyohead / 17 Days (incl. I Wanna Be Your Lover, instrumental coda) / Head / Pop Life / Girls & Boys / Life Can Be So Nice / 1999 // America (incl. Spanish Key, Cold Sweat, The Roof Is On Fire, More Bounce To The Ounce) / Kiss // Purple Rain

19860818 Prince & The Revolution

Toegangskaartje 18-08-1986

Zie ook: 30 jaar geleden, het beste concert dat ik ooit zag.

TOEGIFT 😉

Artiest (aantal maal live gezien; 3 maal of meer)

 • Prince (41)
 • Bruce Springsteen (8)
 • U2 (6)
 • Sezen Aksu, Nick Cave, D’Angelo, The Waterboys (5)
 • Arcade Fire, Kraftwerk, Iggy Pop (3)

17 reacties

Ga naar reactie formulier

  • Edward op 20-03-2016 om 21:00
  • Reageer

  Waar is Prince?!
  ??

  • Patrick Banis op 20-03-2016 om 21:36
  • Reageer

  Ja, Prince, Springsteen, U2 en The Rolling Stones. Mooie lijst Erwin! Mis alleen Neil Young, bewust? Ga je nog in juli? Ik wel in elk geval.

  1. Neil Young ga ik 24 juni heen in Antwerpen (9 juli zit ik bij North Sea Jazz). Heel veel zin in. Nog geen concert gezien die ik bij zijn reputatie vindt passen. Leuk dat je ook gaat. Leuk dat je nog steeds concerten bezoekt. Een keer samen gaan?

    • Patrick Banis op 21-03-2016 om 19:26
    • Reageer

    Goed idee, laten we even contacten als er iets leuks komt.

    1. Mijn reeds geboekte evenementen kun je zien via FB. Gewoon wat voorstellen en dan zien we wel of we het wat vinden en of we dan ook kunnen/tijd hebben?

 1. mmhhh .. ik mis Pink Floyd 😉 .. i vind dat Zuhal jou toch wat beschaving moet bijbrengen, hahaha … 1x Prince is toch meer dan zat? *lol*

 2. Als Zuhal mij beschaving gaat bijbrengen wordt de lijst Sezen Aksu groter ?. Maar ik heb er meer mensen over gehoord dat ze het aantal Prince too much vonden.
  In het kader van het aanstaande Paasfeest denk ik dan maar ‘Heer, vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen’.
  Ignorance is bliss, ha ha ha!

 3. zoiets noemen we tunnelvisie, haha … als ik tijd heb zal ik jou ff ons lijstje toesturen … morgen eerst maar eens ff sezen aksu youtube-n .. heb nog achtrgrondmuziek nodig voor turkije road trip

 4. Ja leuk, ik zie jullie lijstje heel graag tegemoet.
  Ik kan wel wat voor je samenstellen qua Sezen Aksu. Laat maar weten of je dat wil of zelf op zoek gaat.

  1. prima, scheelt mij weer tijd 🙂 … zoveel verstand heb ik niet van Turkse musici 🙁

   1. voor wanneer wil je het hebben?

  2. lukt het deze maand?

   1. yep

 5. The Family Stand: geweldig. Een meesterwerk is Moon in Scorpio, de blauwdruk van alle r&b van de jaren negentig.
  Onbegrijpelijk dat het nooit een succes is geworden. Nog steeds geweldig!
  Ook weer een anekdote: 2010 werechter Prince, voorprogramma Graham Central Station. Ik was backstage; bloedheet.
  Op een gegeven moment zitten we met een groepje, elkaar voorstellen: wie ben jij? Oh ik ben Kris doe de pr en promotie voor Larry Graham. Jij? Sandra St Victor, ik heb een liedje geschreven met Prince.
  Ik verslik me in mijn water: wat? de sandra zamgeres van family stand? Ja, zegt ze. Ik: wow ik ben vereerd, dat album etc etc. Ze vond het wel amusant dat iemand helemaal overliep van enthousiasme over haar band ipv prince.

  1. Sandra St. Victor: love her!

Complimenten/opmerkingen? Graag!