Prince – De 15 mooiste hoezen!

Prince - De 15 Mooiste Hoezen Header (apoplife.nl)

Inleiding

Het A Pop Life Panel heeft zich gebogen over een nieuw onderwerp. Na Prince – De 25 beste live bootlegs!, Prince – De 15 beste B-kantjes!, Prince – De 15 beste remixen! en Prince 1958-2016: 5 jaar later, Prince – De 15 beste albums! en Prince – De 15 beste gitaarsolo’s!, hierbij de 15 mooiste Prince hoezen!

Waarom een top 15?

In 2019 startte het A Pop Life Panel met het artikel Prince – De 25 beste live bootlegs!. Zowel de samenstelling als de vele reacties deden ons al snel besluiten om dit nog een keer te gaan doen. Inmiddels zijn we toe aan de zevende aflevering. Prince besteedde ook veel aandacht aan het ontwerp van zijn hoezen, dus ditmaal aandacht voor de Prince hoezen.

Bram, Edward, Herman, Leon, Rick, Vincent en ik gingen vol vuur aan de slag en hebben onze eigen persoonlijke top 15 samengesteld. Voordat de lijst met 15 mooiste hoezen dan echt begint, nog een aantal dingen:

 • De hoes met de meeste punten is winnaar en zo verder. De puntentelling is als volgt:
  • Nummer 1: 15 punten
  • Nummer 2: 14 punten
  • Etc

  Van alle 7 lijsten worden de punten opgeteld en dat maakt de definitieve lijst.

 • In het geval meerdere hoezen hetzelfde aantal punten krijgt wordt de sortering uitgebreid met het jaartal van initiële uitgave en de titel van het item (alfabetisch).
 • Elke hoes telt mee, zolang het een officiële uitgave betreft.

Met gepaste trots en oprechte dankbaarheid aan alle leden van het A Pop Life Panel, hierbij Prince’ 15 mooiste hoezen!

Prince - 1999 (thefader.com)

1. 1999

Album, 1982

Opmerkingen

Bram  
Edward Eén van Prince belangrijkste releases ooit. En zonder twijfel zijn album met het grootste % dancetrax, een ultiem feestje. Enfin, de hoes: om te harmoniseren met het feestgevoel van het album, is de hoes behoorlijk sprankelend, stimulerend, energiek en in sommige opzichten zelfs provocerend. Op eerste blik misschien niet zo opmerkelijk, maar er valt hier zeker genoeg te ontdekken. Allereerst zijn er een paar elementen van zijn voorganger Controversy: de ogen, de glimlach, de jasspijkjes, de rude boy button. Verder ontdekt men een plateautje met de woorden “and the Revolution” achterstevoren geschreven, zowel ter erkenning van zijn begeleidingsband als een voorbode van de komende jaren van zijn carrière met deze band. Minder vaak genoemd: de “1” van de “1999” heeft de vorm van een pik. En de eerste “9”, bevat het teken van androgynie, het teken van de man en de vrouw ineen, dat Prince zijn hele verdere carrière zou gebruiken. De achterkant vermeldt de tekst van het nummer 1999, wat opvallender is dan de opgesomde 11 trax waaruit het album bestaat. Het album is prachtig geproduceerd met nog 2 luxe binnenhoezen, met daarin 2 foto’s (één van de hele groep, één van Prince die zo verleidelijk mogelijk probeert te zijn, liggend op een bed) met alle lyrics op de andere kant. En als je de juiste versie hebt, zijn er ook de weelderige ooglabels op de platen zelf.
Dit was het tweede album dat ik ooit van Prince kocht, dus het is me zeer dierbaar. Daarnaast is paars mijn favoriete kleur, dus een bijkomend voordeel. Vooral toen het dubbelalbum een paar jaar geleden opnieuw werd uitgebracht op paars vinyl, maakte het voor mij ’t hele pakket ronduit compleet. De hele hoes en het album ademen een geweldige sfeer uit van een ultiem feestje, dus laten we dat idee dan ook maar niet bederven.
Erwin Hoe je met cijfers en letters toch zo veel kunt zeggen!
Herman De 1999 hoes staat hoog op mijn lijst, omdat het de eerste hoes is waarop de kleur paars een hoofdrol heeft, na een kleine bijrol gehad te hebben op de hoes van Controversy en de singles van dat album.
De hoes is getekend door Prince zelf, met wat foto collage elementen, zoals de arm van Marilyn Monroe. En net zoals andere Prince hoezen, verborgen grapjes, zoals de vermelding van The Revolution in spiegelschrift en de eerste keer dat we de “love symbol” zien.
Leon Op het oog een simpele hoes, maar als je iets langer naar de cijfers kijkt moet ik toch altijd weer glimlachen. Een hoes met een dikke knipoog.
Rick Op deze hoes wordt cryptisch verwezen naar de Revolution. Op deze hoes nog klein in spiegelbeeld geschreven, maar wel een voorbode op de rol die de Revolution gaat spelen. Prince geeft de begeleidingsband voor het eerst meer erkening. Deze hoes hing vroeger aan de muur en als de alleen de paarse disco lamp aan stond lichtte de hoes die paars is groen op. Dit vond ik altijd wel apart.
Vincent Deze hoes spreekt me aan om de creativiteit die het voor mij uitstraalt. De symboliek die er in zit, de verwijzingen naar man en vrouw (inclusief phallus 😉) . Voor mij is dit ook de basis van het symbol teken dat prince hierna gaat gebruiken. Ik ga er nog steeds van uit dat de hoes door Prince zelf is getekend al is dat nooit officieel bevestigd.

Prince And The Revolution - Around The World In A Day (zavvi.nl)

2. Around The World In A Day

Album, 1985

Opmerkingen

Bram Kan hier dezelfde opmerking plaatsen als bij The Gold Experience: de hoes gaat, voor mij, weer hand in hand met de muziek.
Edward Een zeer avontuurlijke & kleurrijke hoes, net als de inhoud van de plaat zelf. Wederom een geheel passende match! Als een manier van puzzel-van-de-week kan elk nummer op het album in een of andere vorm worden gezien/gezocht op de geanimeerde klaphoes, dus zoek ze gezellig eens. En elke zichzelf respecterende fan kent het verhaal achter deze plaat: Prince was hier behoorlijk onvermurwbaar – geen zuurkleurige regen op herhaling, voor hem was het heel duidelijk waar het heen moest. Met de Purple Rain (VS)-tour goed op weg, was het nieuwe album al gereed tegen kerst 1984, wat zelfs leden van de Revolution verraste; ze bevatten niet helemaal hoe snel de dingen gingen in de vruchtbare verbeelding van Prince. Esoterisch en waanzinnig bizar, experimenterend met psychedelische stijlen, uitbundige texturen en cryptische teksten, nodigt Around The World In A Day zijn luisteraar uit voor een magische, mystieke tour, een unieke reis. Hoewel dit album nog steeds heel erg eigen is, zijn er in het verleden wel vaker vergelijkingen gemaakt met de Beatles uit 1967, hoewel Prince zelf destijds de invloed ervan ontkende.
Erwin De klaphoes is prachtig, verwijzend naar nummers en karakters van het album. De kleuren zijn helder en sprekend.
Herman De Around The World In A Day hoes is een uitklapper; de voor- en achterkant bevat een schilderij Doug Henders, die in opdracht van Prince verschillende album themas en karakters bevat; er is een ladder, een huilende vrouw, een meisje met een frambozen baret, enz.
Het is een leuke puzzel, kleurrijk en psychedelisch en, net zoals alle singles van dit album, bevat het geen fotografie, wat de focus probeerde weg te nemen van de grote schaduw die Purple Rain wierp.
Leon  
Rick Deze geschilderde hoes is net een puzzel. Ik vond het leuk om naar de getekende figuren op de hoes te kijken en welke naar een bandlid verwijst en welke naar een songtitel. Details van de hoes zijn voor de singles weer als hoes daarvoor gebruikt. Bijvoorbeeld de vrouw met de baret, is gebruikt voor de , wat anders, Raspberry Beret hoes. De berg op de achtergrond is tevens het silhouet van een liggende vrouw. De binnenhoes waar de songteksten staan is een soort kleurig sprookjesbos met een grote regenboog daarboven, of is dit misschien het Paisley Park. Voor mij past de veelkleurige hoes mooi bij de vele stijlen muziek op deze plaat.
Vincent De eerste hoes na Purple Rain, wat was dat wennen. Een kleurig geheel met diverse verwijzingen naar de songtitels. Hoe langer je er naar kijkt hoe meer details je gaat zien.

Prince - Sign O' The Times (startribune.com)

3. Sign O’ The Times

Album, 1987

Opmerkingen

Bram Dit is de cover waar ik het vaakst naar heb zitten turen; wat ligt er toch in godsnaam allemaal op dat podium? Prince in de hoek, shot out of focus. Dat draagt bij aan de mystiek. Deze oorspronkelijke foto is trouwens veel interessanter dan die van de deluxe.
Edward  
Erwin Foto die deed snakken naar meer van hetzelfde. Was de hoes een voorbode voor de komende tour?
Herman De Sign O’ The Times hoes is iconisch op verschillende fronten; net zoals de vorige hoezen gebruikt Prince een kleuren palet, dit keer perzik en zwart, en fotografie en design om een andere sfeer te creëren dan de vorige albums.
De hoes is zo briljant omdat het zo eenvoudig lijkt; een podium, met een vage Prince op de voorgrond, zijn blik op oneindig, alsof hij staat te dromen. Het is mysterieus, pakkend en meteen intrigerend. De inhoud van de hoes overrompelde me en maakte me voor altijd een Prince fan.
Leon  
Rick De foto op deze hoes laat een podium zien en doet me denken aan een kleine intieme club waar de band net klaar is met hun optreden. De geur van drank, verschraald bier en rook, ja binnen roken was heel gewoon, hangt nog in de lucht. De sfeer van deze hoes herinnert me aan het uitgaan en concerten bezoeken in Paradiso de Melkweg of de Taverne in Bergen eind jaren tachtig begin jaren negentig.
Vincent  

Prince - Lovesexy (allmusic.com)

4. Lovesexy

Album, 1988

Opmerkingen

Bram Prince die als een soort elfje tussen de bloemen zit in een maagdelijk witte omgeving… De lila blaadjes, ’t fragile handje… Zo kwetsbaar als maar kan.
Edward  
Erwin De durf, expressie en kwetsbaarheid maken deze hoes tot één van de meest opvallende platenhoezen ooit. De muziek correspondeert perfect met de hoes.
Herman Je kunt The Black Album hoes niet noemen zonder over te gaan op zijn spirituele tegenhanger Lovesexy. Het onderwerp van de cover is net zo uitgekleed/naakt als de hoezen van de eerste twee singles van dit album, beide zonder fotografie, maar de fotografie van dit album door Jean Baptiste Mondino (die ook de video van Jill Jones voor Mia Bocca had gemaakt) was ronduit schokkend voor veel preutse retailers, die weigerden het te verkopen, of alleen van onder de toonbank.
Leon Tsja… je moet het maar durven, het in ieder geval weer typisch Prince: shocking!
Rick  
Vincent De hoes die veel kritiek veroorzaakte mag niet ontbreken in de lijst. Prince naakt op een albumcover dat kon toch niet!! En de stamper van de bloem als verwijzing naar het mannelijk lid?, reden genoeg voor verschillende winkels om de plaat te bannen of in zwart folie te verpakken.

Prince - Come (discogs.com)

5. Come

Album, 1994

Opmerkingen

Bram Ik houd van zwart/wit foto’s. Dus deze verklaart weer een hoop.
Edward  
Erwin Stemmige foto in Barcelona naast die prachtige La Sagrada Familia. Prima foto voor de toch wat macabere toevoeging “1958 – 1993”.
Herman Het laatste album met nieuw materiaal dat Prince aan Warner Brothers gaf voordat ze na een lange vete uit elkaar gingen, maakte Come een lastig album. Ik denk nog steeds dat dit een onderschat album is, omdat het als geheel erg sterk is en het bevat geweldig materiaal. Het is niet vreemd dat een album dat uitkwam in zo’n omstreden tijd in de carrière van Prince voor een donkere en duistere look ging. De omslagfoto is voor mij gewoon adembenemend; Prince voor La Sagrada Familia in Barcelona, gefotografeerd door Terry Gydessen, die in 1993 de tourfotograaf van Prince was en ook het Prince-fotografieboek The Sacrifice Of Victor uitbracht. De hoesfoto van de CD is echter slechts een deel van een groter uitvouwbaar boekje; de hele foto is een van mijn mooiste Prince-foto’s ooit.
Leon Een bijzondere hoes bij een bijzonder album, de foto is een beetje duister en somber… benieuwd of er een boodschap achter zit.
Rick Op de hoes staat een mooie stemmige foto van Prince in Barcelona voor de Sagrada Familia van Gaudi. Als ik nu naar deze hoes kijk besef ik dat zowel Prince en Gaudi onsterfelijk zijn geworden door hun exceptionele werk dat ze als erfenis hebben nagelaten. Dit is iets dat maar weinig mensen bereiken.
Vincent Prince esta muerta, een donkere en duistere platenhoes. Het had iets spookachtigs. Met name de geboorte en overlijdensdatum van Prince was het begin van een tijdperk waarop de naam Prince lang niet zou verschijnen op de komende albumhoezen.

Prince And The Revolution - Parade (writteninmusic.com)

6. Parade

Album, 1986

Opmerkingen

Bram Iconische pose zou ik zeggen. Het artwork is zo doeltreffend in al z’n eenvoud.
Edward  
Erwin Prince, zwart-wit, simpel, doeltreffend, iconisch. Hoe moeilijk kan het zijn?
Herman Parade heeft ook een uitklaphoes maar na een album zonder fotografie was het deze keer de spil waar deze hoes om draait; twee majestueuze and ongelooflijk sexy fotos van Prince, gefotografeerd boven de navel en daarna langs diezelfde navel aan elkaar geplakt, en presto; een pin-up Prince.
Voor mij is dit weer een iconische hoes, omdat de zwart en wit thema’s terugkomen in de Under The Cherry Moon film en omdat zijn outfit dezelfde is als die in de clip van de eerste single Kiss.
Recht voor zijn raap; totaal sexy.
Leon  
Rick  
Vincent Het eerste album waar Prince met kort haar op stond in het zwart wit wat wel even wennen was. Met name de doordringende ogen maken dit album speciaal voor mij.

Prince - If I Was Your Girlfriend (bol.com)

7. If I Was Your Girlfriend

(Maxi-)Single, 1987

Opmerkingen

Bram Prachtige ‘dreamy’ foto.
Edward  
Erwin De hoes heeft een “dream-pop” feel over zich, wat het nummer toch prima verbeeldt.
Herman Mijn favoriete Prince hoes is met gemak If I Was Your Girlfriend; de single heeft dezelfde stijl als de album hoes, maar nu met zijn naam, in het lettertype speciaal ontworpen voor het Sign O’ The Times album, in hetzelfde blauw als de titel van de vorige single en bijna hetzelfde als de blauwe sticker op de LP verpakking.
Net zoals op het album staart Prince in de oneindigheid, net zoals de tweede foto van Prince, rechts van het grote portret. Het geeft de hoes een droomachtige en instrospective kwaliteit, dat klikt met de tekst van de single. De hoes is een pareltje.
Fotografie door Jeff Katz, ontworpen door Laura LiPuma, en de achterkant van de hoes is ook prachtig. En de single heeft een van de beste B-kantjes ooit.
Leon  
Rick  
Vincent  

Prince - The Black Album (apoplife.nl)

8. The Black Album

Album, 1987

Opmerkingen

Bram I’m not kidding here. Dit is een serieuze kandidaat voor deze lijst voor mij. Dit album blijft op alle fronten tot de verbeelding spreken namelijk. En daar hoort de pikzwarte hoes dus ook bij.
Edward  
Erwin Hoe een gekleurd vlak alleszeggend kan zijn.
Herman Beide versies (1987 en 1994) van The Black Album waren gelimiteerd, maar het ontbreken van design en fotografie waren de redenen voor de naam die de fans het album gaven en waarom het zo berucht is.
In 1987 was ik niet snel of rijk genoeg om een originele versie te scoren, dus toen in 1994 de heruitgave verscheen kocht ik zowel de LP en de CD, maar niets vergeleek met de LP op de draaitafel te leggen en om dit album te spelen.
Maar die hoes; geniaal!
Leon Niets meer dan dat… maar wat een verhaal zit hier achter.
Rick  
Vincent The Black Album, wie als Prince fan kent hem niet 😉. Ik weet nog goed dat ik het album als cassettebandje kocht op het waterlooplein. De hoes is natuurlijk niet zo bijzonder maar het verhaal er achter wel.

Prince And The Revolution - Purple Rain (bol.com)

9. Purple Rain

(Maxi-)Single, 1984

Opmerkingen

Bram  
Edward  
Erwin  
Herman  
Leon  
Rick Deze hoes kan niet ontbreken in de top 15. Dit is een iconische foto van Prince op het podium met zijn bekende kleding van de Purple Rain concerten en natuurlijk de witte cloud gitaar. Ik vind dit echt de foto van die periode, meer nog dan de LP hoes van Purple Rain.
Vincent Dit is mijn favoriete albumhoes. Als klein jongetje had ik mijn zakgeld uitgegeven aan deze single van Prince. Mijn eerste herinnering hoe ik gefascineerd werd door Prince en zijn muziek. Het begin van vele concert en aftershows en het sparen van bootlegs. Mijn kijk op muziek was voor altijd veranderd…

Prince - Dirty Mind (rhino.com)

10. Dirty Mind

Album, 1980

Opmerkingen

Bram Hij heeft hier bijna net zo weinig aan z’n kont als op de Lovesexy cover. En daar werd bij het verkopen van deze plaat dan weer niet moeilijk over gedaan…
Edward  
Erwin  
Herman De uitstraling van het album Dirty Mind past bij het onderwerp, het is seks, simpel. De foto van Allen Beaulieu kondigt Prince’s aankomst in new wave aan en de creatie van het MPLS-geluid; funk, synths en seks, allemaal verpakt in een zwart-wit thema waarnaar hij zou terugkeren voor latere albums, maar dit was de eerste keer dat hij een zwart-wit thema gebruikte om een gruizige look te creëren die paste bij de muziek achter de hoes.
Leon Dit is ook een echte Prince cover die heel goed laat zien waarom het begrip dubbelzinnig of dubbelzijdig betrekking heeft op hem. De ene keer de romantische prins op het witte paard of de paarse motor, de andere keer een seksymbool dat zwaar provoceert.
Rick  
Vincent  

Prince And The Revolution - When Doves Cry (bol.com)

11. When Doves Cry

Maxi-single, 1984

Opmerkingen

Bram  
Edward  
Erwin Het eerste Prince item dat ik ooit kocht. Sentiment? Zeker, maar ook gewoon een mooie hoes. Simpel, doeltreffend met prachtig font.
Herman  
Leon  
Rick  
Vincent De tweede plaat die ik ooit kocht, vind het gewoon een leuk design. Later zag ik in het befaamde Purple Rain concert van syracuse deze bloemen terug toen ze over het publiek werden uitgestrooid.

Prince - Let's Work (redbubble.com)

12. Let’s Work

Maxi-single, 1981

Opmerkingen

Bram Geweldig, die band in full force op de cover. Prachtig, die roze letters met dat zwart.
Edward Een heel andere verpakking in vergelijk met de Europese versies van deze 12″. Ook niet slecht, maar de VS spant toch de kroon! Met een mooie foto van de hele groep, een outtake genomen van de Controversy-fotosessies, zeer ongebruikelijk voor Prince om te gebruiken, met bijpassend Controversy-lettertype, in verbluffend fel paars, behoorlijk contrasterend met de zwarte achtergrond. Op de achterkant staan alleen de titels van de A/B-kant, waarvan de A-kant een unieke dance remix is van 8 minuten. De B-kant was de eerste keer dat fans in de VS de vreemde track Gotta Stop (Messin’ About) te pakken konden krijgen. Qua opzet erg mooi gedaan, en een absolute favoriete 12″ onder de fans. Zelfs in vroegere jaren was het al niet makkelijk om een exemplaar te bemachtigen. En als ’t je dan eindelijk lukte, kon je de portemonnaie opentrekken.
Erwin De hoes geeft een indruk van wat de muziek is, of toch niet? De look en feel is meer new wave dan funk. Kleur en toch zwart-wit. “Controversy”?
Herman  
Leon  
Rick  
Vincent  

Prince & The New Power Generation - Diamonds And Pearls (spotify.com)

13. Diamonds And Pearls

Album, 1991

Opmerkingen

Bram  
Edward  
Erwin  
Herman Diamonds And Pearls is in veel opzichten een knaller. Een terugkeer naar hitlijsten en de thuisbasis van enkele Prince-klassiekers, maar ook een show-case-album voor Prince’s nieuwe begeleidingsband, The New Power Generation. Er is dus veel energie gestoken in het ontwerp van dit album, deels door hetzelfde team dat later het design van The Hits/The B-Sides zou vormgeven. De reguliere CD-hoesfotografie is van Randee St. Nicholas, maar de limited edition-versie bevat een ander kleurenthema (goud in plaats van blauw) en een hologram. Het maakte dat dit album opvalt.
Leon Een hologram op een CD cover… dat is vernieuwend en resulteerde in een hebbedingetje voor de fans… slimme marketing.
Rick  
Vincent Ik weet nog goed dat dit album uitkwam met een hologram! Wauw wat was dat gaaf! Ik meen me te herinneren dat je er gauw bij moest zijn want de oplage was maar beperkt. Ik heb ook nog een maxi versie van het hologram als een soort mini poster. Die waren eigenlijk bedoeld voor de vinyl/LP maar dat is nooit verwezenlijkt.

Prince And The Revolution - Paisley Park (discogs.com)

14. Paisley Park

(Maxi-)Single, 1985

Opmerkingen

Bram  
Edward  
Erwin Ik ben helemaal weg van “paisley” motief. In combinatie met de kleuren en de muzikale inhoud weer een perfecte mix tussen ontwerp en inhoud.
Herman  
Leon  
Rick  
Vincent Deze hoes is erg speciaal voor mij omdat ik een van mijn honden Paisley heb genoemd. Ik heb deze zelf ook als 12 inch gekocht toendertijd. De cover geeft mij een gevoel van speels en vrolijkheid precies zoals Paisley was. Ze is er helaas niet meer maar het was een hele lieve dame. RIP Paisley!

Prince - Love Symbol (last.fm)

15. Love Symbol

Album, 1992

Opmerkingen

Bram  
Edward  
Erwin  
Herman Over love symbol gesproken; de Love Symbol hoes bevat veel van de elementen die Prince zijn hele carrière gebruikt om een LP karakter te geven; een speciaal ontworpen lettertype, de kleur paars, mysterieuze fotografie, allemaal aanwezig.
Wat dit album speciaal maakt is dat de eerste CD’s een “love symbol” op de plastic CD hoes zelf hadden, en niet op het papieren boekje. Het maakte het album net een beetje specialer.
Leon  
Rick  
Vincent Ook deze hoes is wederom speciaal. Deze hoes heeft als voorbeeld gediend voor het zetten van een tatoeage op mijn schouder. Het symbolteken was naar mijn gevoel geëvolueerd naar een mooi sierlijk geheel.

 

Duiding en verantwoording

Dit was het dan: de 15 mooiste Prince hoezen volgens het A Pop Life Panel. Uiteraard valt er nog wel wat over te zeggen.

Aantal nominaties

Van alle officiële items (albums, singles, cassettes, etc.) waaruit gekozen kon worden zijn er in totaal 51 genomineerd.

Ook nu weer zijn de jaren (19)80 zwaar favoriet, 27 van de nominaties stammen uit dat decennium, gevolgd door de jaren (19)90 met 12 nominaties, de jaren (20)00 met 7 en de jaren (20)10 met 5 nominaties.

Aantal top 15

De top 15 bestaat uit 12 nominaties die hun oorsprong vinden in de jaren (19)80. De overige 3 stamen allen uit het begin van de jaren (19)90.

Punten

Zoals hieronder is te zien in de complete lijst, zijn de nummer 1 t/m 4 ook de echte winnaars. Vanaf nummer 5 komt het totaal aantal punten uit onder 50 punten. Van de 51 genomineerde hoezen is er geen 1 die door iedereen is genomineerd. Drie items zijn door 6 samenstellers genomineerd. Deze komen allen uit in de uiteindelijke top 5 (nummers 1, 2 en 5).

Van de samenstellers zien Erwin, Herman en Vincent het grootste deel (73%) van hun nominaties terug in de top 15, gevolgd door Bram (60%), Leon (40%), Rick (33%) en Edward (20%).

De complete lijst

Voor iedereen die er maar geen genoeg van kan krijgen, hieronder de complete lijst met genoemde titels, gesorteerd op het aantal punten dat een titel heeft gekregen, het jaar van uitgave en de titel van het nummer. Klik op de onderstaande tekst om de complete lijst te tonen.

De individuele lijsten

Alle lijstjes zijn voorzien van persoonlijk commentaar, opmerkingen en herinneringen. Alle lijsten zijn hieronder opgenomen. Klik op één of meerdere regels hieronder.

Ter afsluiting

A Pop Life Panel

Net als ons eerdere A Pop Life Panel artikelen, hebben wij ook dit weer erg leuk gevonden om te doen. Dank aan alle deelnemers!

Uiteraard zijn we benieuwd naar reacties, op- en aanmerkingen en jullie mening. Gebruik het reactieformulier onderaan dit artikel en neem contact op. Het wordt gewaardeerd!

Er zijn plannen om in de toekomst wat vaker artikelen op deze manier samen te stellen. Mocht je wensen of voorstellen hebben, we vernemen ze graag. Graag melden door te klikken op het mail icoon op de A Pop Life Panel pagina.

Meer Prince?

2 reacties

  • Kristof op 15-11-2022 om 00:23
  • Reageer

  Over de Lovesexy-hoes: ik heb die altijd begrepen als dat Prince niks draagt, alleen zijn geloof (het kruisje rond zijn nek).

  1. Dat vermoed ik ook. Dank voor je reactie!

Complimenten/opmerkingen? Graag!